Brugge Tip: Leonardo da Vinci Evenement verlopen
Bekijk meer

Brugge. De beroemde toeristenstad vlak over de grens. Met wereldberoemde musea, een schitterend stadscentrum en bruisende festivals. Soms zijn er in Brugge kleine pareltjes op cultureel gebied. Bijna onopgemerkt. Vandaar dat de Badkoerier u informeert met deze Brugge Tip.

De kunstwerken en uitvindingen van Leonardo da Vinci (1452-1519) spreken 500 jaar na dato nog altijd tot de verbeelding. Da Vinci was een echte genie. Hij was niet alleen schilder, maar ook voorspeller en uitvinder met een fenomenaal waarnemingsvermogen. Verzin iets, en hij heeft het waarschijnlijk al uitgevonden!

De expositie ‘Leonardo da Vinci, the Inventions of a Genius’ is opgebouwd in de hallen van Xpo Center Bruges (het Oud Sint-Jan ziekenhuis, Mariastraat 38 in het centrum van Brugge). De expo is een reizende tentoonstelling die start in Brugge en daarna door Europa trekt. De expo toont meer dan 100 maquettes van da Vinci’s uitvindingen en machines. Je vindt er ook tientallen documenten en schriftjes van da Vinci en enkele tijdsgenoten (o.a. Michelangelo). Samen maakt dit wereldwijd de grootste expo ooit over da Vinci’s uitvindingen! De hallen van Xpo Center Bruges zijn opgedeeld per thema: aeronautica (helikopter), leger (tank), mechanica (kruisboog op wielen), meetinstrumenten (camera obscura), hydraulica (drijfsystemen), architectuur (draaitrap), schetsen, schriftjes en replica’s (Mona Lisa). In de binnentuin kan je zelf een poging wagen om de beroemde Da Vinci brug (met 16 stokken) op te bouwen. De expo is, nog t/m 5 november 2017, dagelijks te bezoeken tussen 10:00 en 18:00 uur. Tickets tussen € 10 en € 13,50. Info: www.xpo-center-bruges.be