Festival Onderstroom Evenement verlopen
Bekijk meer

6 t/m 9 juli is het festival Onderstroom! Een geweldig festival voor jong en oud!

Vier dagen lang is het feest in Vlissingen. Tijdens Festival Onderstroom is er heel veel theater, spektakel, muziek en straattheater in de stad. Het Festivalhart (inclusief een circus) vind je pal aan de boulevard, maar ook op andere plekken in de stad zijn er activiteiten.

Premièreavond
6 juli is Premièreavond. Je kunt dan als eerste in het Festivalhart de festival specials bezoeken. Dit zijn de grote theater- en dansvoorstellingen. Ook is Cirque Pardi (zie kadertje) die avond natuurlijk geopend voor publiek. 

Festivalhart
Het Festivalhart vind je op Boulevard Evertsen naast (en deels ook in) het voormalige hotel Britannia. Hier vinden talloze voorstellingen plaats. Je vindt hier een bonte verzameling tentjes, en andere bouwwerken waar (straat)artiesten je verrassen, ontroeren, in lachen doen uitbarsten of… alle drie tegelijk. Er zijn regelmatig muziekoptredens: veel exotische klanken, gypsie- en latinmuziek. En foodtrucks zijn er natuurlijk ook.

Straattheaterweekend
Zaterdag 8 en zondag 9 juli van 13.00 tot 17.00 uur is het Straattheaterweekend. Dit gratis toegankelijke onderdeel van het festival vindt op 8 juli zowel in het centrum van de stad (Bellamypark en winkelstraten) plaats als aan de boulevard. Op zondag alleen op de boulevard. Internationale artiesten van over de hele wereld doen je versteld staan met hun grappen, grollen en acrobatische toeren van hoog niveau.

Bezoek met de kids
Het festival is ideaal om te bezoeken met de kinderen. Er zijn heel veel (straattheater)acts geschikt voor alle leeftijden. Daarnaast zijn er in het kader van Festival Onderstroom Junior in elk geval op zondag ook een groot aantal doe-activiteiten speciaal voor de kleine festivalbezoeker.

festivalonderstroom.nl