Aardenburg Zeeuws-Vlaanderen

Kunstenfestival Aardenburg Evenement verlopen
Bekijk meer

Concerten, poëzie en beeldende kunst horen bij Aardenburg. Ze krijgen dit jaar een extra impuls. Aardenburg pakt uit en biedt een podium aan tien eigentijdse kunstenaars van naam. Op unieke locaties. ‘Plaatsbepaling’ is de invalshoek van de tentoonstellingen. Waar sta ik? Ten opzichte van mezelf en de ander? Ten opzichte van de wereld en de geschiedenis? En ten opzichte van de kunst?

Naast beeldende kunst biedt het festival lezingen, ontmoetingen met kunstenaars, poëzie, straattheater, film en concerten. Daarnaast is er een graffitiworkshop, een boekenproject met bewoners, zijn er rondleidingen op aanvraag en een educatief project met basisscholen. Natuurlijk ontvangt de Aardenburgse horeca u gastvrij, met bijzondere aanbiedingen.

De centrale kunstenaar is Jan Fabre die wereldwijd bekendheid geniet met zijn perfect uitgevoerde beelden over menszijn, leven en dood. U hoeft nu niet naar Sint Petersburg of Venetië om zijn werk te zien, maar kunt in Aardenburg terecht. Waar u bijvoorbeeld ook de sculptuur van Pim Palsgraaf kunt bewonderen. Opgezette dieren gaan schuil onder miniatuursteden. Of nemen ze hun territorium terug? Verrassend zijn ook de bootjes die Tamara Dees aan het plafond van de Doopsgezinde Kerk hing. En in de katholieke kerk wordt u betoverd door een 12 meter hoge toren van licht. Plaatsbepaling is een tentoonstelling met humor, schoonheid én confrontatie.  

Meer weten? Kijk op www.kunstenfestivalaardenburg.nl