Markten in Zeeland Evenement verlopen
Bekijk meer

  • Fotografie: Tessa Walhout
  • Fotografie: Iris
  • Fotografie: Iris

Rommel-, brocante- en vlooienmarkten zijn deze zomer door heel Zeeland te vinden. Op deze pagina blijft u op de hoogte van alle markten in de provincie!

Seizoensmarkten
Seizoensmarkten zijn markten in de toeristische centra van Zeeland. Ze zijn een soort kruising tussen een warenmarkt en een toeristenmarkt. Je kunt er dus zowel je boodschapjes doen als allerlei leuke spulletjes kopen. Het beste van twee werelden. Ze beginnen over het algemeen iets later op de dag dan een warenmarkt. Meestal rond of net na het middaguur. Op maandagen kun je terecht in Domburg en op dinsdagen in Zoutelande. Vanaf eind juni / begin juli is het op woensdagen markt in Vrouwenpolder, op donderdagen in Oostkapelle en op vrijdagen in Westkapelle.

Warenmarkten
Op dinsdag kun je terecht in Goes, donderdag in Middelburg en vrijdag in Vlissingen voor je dagelijkse boodschappen van groenten tot verse vis. Wedden dat ze op vakantie nét een beetje lekkerder smaken dan wanneer je ze thuis op de markt koopt?

Elke maandag: Boeken- en verzamelmarkt, Middelburg

Elke maandag is het Boeken- en verzamelmarkt op de Markt in Middelburg.

Elke donderdag: Brocante en zo, Middelburg
Elke donderdag kun je vlak bij de Markt, op Plein 1940, terecht voor mooie brocantekoopjes.

Elke zaterdag: Vis- en versmarkt, Veere
In de knusse historische setting van Veere is dit een hele gezellige (en smakelijke) markt om te bezoeken.

Elke Zierikzee in het seizoen, Montmaertre Zierikzee
Bij droog weer een kunstmarktje waar (lokale) kunstenaars aan het werk zijn; vandaar met een knipoog naar Montmartre de officieuze naam Montmaertre. 

Elke zondag: Summermarket by the Sea, Vlissingen
Een sfeervolle zomerse markt met de sfeer van een hippiemarkt op het gezellige Bellamypark in Vlissingen. Omgeven door terrasjes kun je lekker rondsnuffelen tussen de handgemaakte cadeaus, fairtradeproducten, sieraden en mooie streekproducten.

24 juni: Snuffelmarkt, Middelburg
Dit is altijd een druk bezochte markt. Veel kraampjes en veel kopers op de Markt in Middelburg. Een leuke gelegenheid om antiek of hebbedingen te kopen of lekker mensen te kijken.

24 juni: Boekenmarkt, Goes
Duizenden boeken op de Grote markt in Goes. Alle kans om dat éne boek te vinden, lekker te snuffelen of gewoon een tasje leesvoer te scoren.

24 juni: Rommelmarkt KV Ondo, Middelburg

Op Sportpark de Brigge staan kramen met boeken, kinderspullen, (tuin)meubels, fietsen, elektrische apparaten en nog veel meer.

24 juni: Snuffelmarkt, Goes
Op deze ontzettend grote snuffelmarkt vind je naast tweedehands waar ook heel veel leuke andere koopjes.

24 juni: Rommelroute, Goes-Oost
De inwoners van Goes-Oost bieden bij hun huis hun koopjes aan en bij het Wijkcentrum aan de Bergweg 12 staan ook nog eens vijftig kramen.

24 en 25 juni: Vlissingen Vintage, Vlissingen

Tijdens dit rockabilly-evenement aan de Walstraat kun je mooie vinyl-plaatjes scoren en heel veel leuke vintage artikelen. En dat met fijne muziek erbij!

24 juni en 25 juni Renesse
De USA staat centraal. Dan treedt Big Caz & The Bobs op, goed voor spetterende rock ’n roll. Er staan prachtige oldtimers te glimmen (net als hun eigenaren) en liefhebbers van Zundappbrommers komen er bij elkaar.

De zaterdagse markten zijn van 10.00-17.00 uur die op zondag begint om 13.00 uur.