Nacht van de Nacht Middelburg Evenement verlopen
Bekijk meer

Er zijn gezellige avonden om op stap te gaan in Middelburg en dan zijn er ronduit magische avonden. De Nacht van de Nacht is elk jaar weer een fantastisch feest. Leuk voor volwassenen, maar minstens zo leuk voor kinderen die helemaal op kunnen gaan in het spannende, duistere en tegelijk heel erg vrolijke sfeertje.

Lichtjes en vuur
Niet alles aan de Nacht van de Nacht is duister. Verre van zelfs. Goed, de straat- en etalageverlichting in het stadscentrum gaat uit, maar en vervolgens kun je door stegen en straten van vuurkorf naar vuurkorf dwalen. Hier en daar zie je een act met lampjes of kaarsjes en dan kom je weer een maf verkleed duister figuur tegen. Ook zijn er complete, bombastische optochten, verhalenvertellers, muziek, gezangen… en nog veel meer bijzondere acts.

Duistere smaken
Een echte smaaksensatie is het donker tafelen. Zalig eten in een aantal goede restaurants, maar dan wel zonder dat je ziet wat er nou precies op je bordje ligt. Wat je ook gaat doen tijdens de nacht van de nacht… het smaakt sowieso naar meer!

Nachtelijk Neeltje Jans
Ook buitenom de Zeeuwse hoofdstad zijn er activiteiten. Zo organiseert Het Zeeuwse Landschap een excursie ‘Nachtelijk Neeltje Jans’. Ook al is het donker, er is onderweg van alles te zien zoals, bij goed weer een prachtige sterrenhemel. Daarnaast komen je andere zintuigen in actie. Je hoort de wind door de struiken en het helmgras waaien en je ruikt het zilt van de Noordzee en de Oosterschelde. Informatie over tarieven en route vind je op de site van de organisatie

nachtvandenachtmiddelburg.nl / hetzeeuwselandschap.nl