Vrouwenpolder Walcheren/Bevelanden

Ronde van Oranjezon Evenement verlopen
Bekijk meer

Op zaterdagmiddag 21 oktober aanstaande organiseert Stichting Het Zeeuwse Landschap de jaarlijkse ‘De Ronde van Oranjezon’, in natuurgebied Oranjezon te Vrouwenpolder. Dit is een mooie wandeltocht met onderweg stempelposten met leuke proef-, voel- en doe activiteiten uit de natuur. ‘De Ronde van Oranjezon’ valt in de landelijke ‘Week van het Landschap’; www.weekvanhetlandschap.nl.

Stempelposten

Een van de posten is ‘Mieren’ waarbij deze ijverige insecten laten zien dat ze ook heel sociaal zijn. De grootste vriend van de dieren, de bomen en de planten vertelt over zijn werk bij de post ‘De Boswachter’ en of het water uit de natuur ook te drinken is, is een vraag die beantwoord wordt bij de post ‘Water’. De schaapsherder met zijn kudde schapen komt voorbij en een illustrator tekent humoristische karikaturen van de deelnemers. Bij iedere post krijgt men een stempel op de stempelkaart, die aan het einde ingewisseld kan worden voor een aandenken.

 

Aanmelden verplicht!

De tocht is ca. 7,5 km. en voor iedereen geschikt, ook voor (gezien de afstand wat oudere) kinderen. Aanmelden is verplicht maar doe het snel, want er is beperkt plaats en vol=vol. Meld u uiterlijk zaterdag 14 oktober aan via excursies AT hetzeeuwselandschap DOT nl en vermeld aantal kinderen, volwassenen en of men donateur is van Het Zeeuwse Landschap. Om grote drukte bij de posten te voorkomen, ontvangt iedereen een eigen starttijd (niet later dan 14.00 uur).

 

Kosten:

Parkeren kan op het parkeerterrein tegenover Uitspanning Oranjezon. Hier geldt betaald parkeren. Deelname aan de wandeling kost € 3,-p.p. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten hebben gratis toegang. Honden zijn niet toegestaan.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carolien van de Kreeke, Tel. 0113-56 91 10.
U bent van harte welkom om mee te wandelen!

 

Bijlage: Foto Ronde van Oranjezon 2016
Fotograaf: Het Zeeuwse Landschap

assen