Abdij en Lange Jan

Het oude stadshart. Vanuit hier is eeuwen geleden Middelburg ontstaan. Nu kun je op het Abdijplein heerlijk onder de bomen zitten. Wil je een uitdagend en ontzettend leuk museum bezoeken? Dan moet je hier zeker een kijkje nemen bij het Zeeuws Museum (zeeuwsmuseum.nl) met haar wereldberoemde wandtapijten. Wil je over het complete eiland Walcheren uitkijken? Dan móét je de Abdijtoren Lange Jan beklimmen.

lange jan

Markt en stadhuis

De markt is tegenwoordig het centrale punt van de stad. Je vindt hier de meeste terrassen van de stad en ook komen de meeste winkelstraten hier uit. Hoe je ook dwaalt, doorgaans kom je wel een paar keer op de Markt terecht. De Markt wordt gedomineerd door het prachtige historische stadhuis uit de vijftiende eeuw. Indien toegestaan in juni, zijn er dagelijks rondleidingen die worden georganiseerd vanuit Boekhandel De Drvkkery (ook aan de Markt / drukkerijmiddelburg.nl). 

middelburg

Bolwerken

Rond het centrum van de stad liggen eeuwenoude verdedigingsbolwerken en -grachten. Je ziet hier geen muren met kantelen meer, maar er loopt hier wel een langgerekt stadspark dat je rond zo’n beetje het hele centrum voert. Leuk voor een wandeling of een picknick op het gras.

bolwerk

Kuiperspoort

Je hebt dwalen en dwalen… De Kuiperspoort, dat is dwalen voor gevorderden! Er ligt hier een compleet stegenstelsel met kinderkopjes. De hoofddoorgangen zijn zo gevonden, maar durf jij ook een van de smallere vertakkingen te pakken? Waar zou je dan toch uitkomen? 

kuiperspoort

Sint Janstraat

Middelburg heeft een hele fijne grote winkelstraat met de bekende (mode)ketens waar je perfect kunt shoppen. Daarnaast heeft de stad ook meerdere kleinere straten waar je unieke winkels vindt van lokale ondernemers. De Sint Janstraat is daarvan de meest knusse, maar de Segeerstraat (niet knus, wel enorm hip qua aanbod) en de Langeviele (heel veel mode) zijn ook zeker het vermelden waard.

sint janstraat

Oostkerk

Deze Koepelkerk torent uit boven een stukje van Middelburg-centrum waar minder toeristen komen. Hier vind je veel statige herenhuizen – dwaal rond en kijk je ogen uit. De Oostkerk is een perfect oriëntatiepunt – zo raak je hier nooit écht de weg kwijt. In de Oostkerk worden, mits toegestaan vanuit corona-oogpunt, regelmatig concerten en tentoonstellingen georganiseerd. oostkerk.nl

oostkerk

Rondvaart

Al dat dwalen, je zou er zere benen van krijgen! Gelukkig is Rondvaart Middelburg er om je Middelburg vanuit een totaal ander perspectief te laten zien. Met hun boten varen ze – mits het mag qua coronamaatregelen door de Middelburgse grachten en vertellen ze je en passant allerlei leuke weetjes over de stad. Vertrekpunt: Achter de Houttuinen / meer info: rondvaartmiddelburg.nl en rederij duikhuizen) .  

rondvaart