Activiteiten om samen te doen

Kajakken op het Veerse meer

Is het niet eens tijd om op avontuur te gaan? Het hele Veerse Meer ligt voor je klaar om ontdekt te worden per kajak. Alhoewel, het hele Veerse Meer? Dan moet je wel hele sterke armspieren hebben. Maar wie weet, kun je een stukje meepakken en samen met de kinderen naar een van de vele eilandjes peddelen. Daar aangekomen kun je picknicken, het eiland verkennen, zwemmen snorkelen en daarna weer de kajak in. Wie weet, ligt er nog een eilandje in de buurt? Je kunt kajaks huren bij Kanoa (Muidenweg 225, Arnemuiden / kanoa.nl) en Sail College (Schotsmanweg 1, Kamperland / sailcollege.nl).

kanoa

Een bakkie doen in de theetuin

Zeeland is de afgelopen paar jaar heel wat theetuinen rijker geworden. Dat is goed nieuws, want daardoor kun je op fietstochten door de Zeeuwse polders nu op de meest onverwachte plekken terecht voor een drankje en een hapje. Veel van die theetuinen horen bij boerderijen en/of minicampings. Ze zijn kleinschalig, gezellig, je zit er heerlijk rustig onder de (fruit)bomen en de kids hebben alle ruimte om te spelen (of zelfs boerderijdieren te bekijken). Maar misschien het allerleukste is wel dat ze bijna allemaal fantastisch lekkere taart verkopen! Zo willen we allemaal wel een fietstochtje maken met een tussenstop in de polder. 

Een paar leuke adressen: Lucy’s Brocante & Theetuin - Dorpsstraat 15, Gapinge - minicampingdorpszicht.nl
Theetuin Plantlust - Zanddijkseweg 9, Veere - plantlust.nl
Theetuin Onder de Notenboom - Noorddijk 10, Wolphaartsdijk - theetuinwolphaartsdijk.nl

theetuin

Op stap met pony's of paarden

Het is vakantie en dan mag je best eens wat bijzonders doen, toch? Wat dacht je ervan om de kinderen een onvergetelijke ponyrit te laten maken? Bij Manege Duno kun je een Shetlandpony huren en daarmee door het bos wandelen terwijl je zoon of dochter op zijn rug zit. Grotere rijders kunnen bij hen ook terecht voor bos- en strandritten onder begeleiding (Dunoweg 5, Oostkapelle / manege-duno.nl). Ook bij Sophie’s Choice - Horse & Holiday zit je goed voor mooie buitenritten door het bos of op het strand of privélessen. Daarnaast kun je met zijn allen genieten van een leuke huifkartocht over allerlei Zeeuwse landweggetjes (Lepelstraat 6, Vrouwenpolder / horseandholiday.nl).

pony rijden

Goudplaat

Wandelen met de kinderen. Dat is superleuk, maar, laten we eerlijk zijn, niet elk kind heeft gelijk door dát een wandeling leuk gaat worden. Daarom is een wandeling bij Goudplaat een goed plan. Je kunt al gelijk zeggen dat het een kort rondje wordt, maar wel een heel leuk rondje. Het wandelpad is hier hooguit zo’n vijf kilometer lang en het is heel erg afwisselend. Je wandelt door het bos (lekker koel op een hete dag) en hebt hier en daar uitzicht op het Veerse Meer. Als je geluk hebt, kun je hier rond de schemering hertjes zien. Iets grotere kans heb je om grote grazers te zien die hier het gras van een bijzonder weidegebied kort houden.

goudplaat

Golfsurfles bij Domburg

Geen activiteit om met kleine kinderen te doen, maar is zoon of dochter al wat ouder en hebben jullie zin in een echt stoere activiteit… Nou, dan zijn golfsurflessen een fantastisch idee. Domburg is een van de beste golfsurfspots van Nederland. Sportshop Domburg geeft golfsurflessen op het Noordduine-strand. Grote kans dat je samen een superleuke dag hebt! Een intensieve dag ook, want zo’n hele dag actief bezig zijn in de golven is behoorlijk heftig, maar dat is ook precies wat het zo mooi maakt! 
Sportshop Domburg Weststraat 2a, sportshopdomburg.nl

golfsurfles

Midgetgolfen

Zin in een beetje retro fun voor het hele gezin? Dan is een middagje midgetgolfen een prima plan! Je kunt op meerdere plekken terecht om een balletje te putten. Wedden dat je na één keer putten gelijk weer bloedfanatiek bezig bent! 

Midgetgolf Boschhoek: Vroonweg 1, Oostkapelle – boschhoek.nl.
Midgetgolf Het Veerse Meer: Zandkreekweg 10, Wolphaartsdijk – midgetgolfveersemeer.nl.
Midgetgolf Vierlinden: Kattendijksedijk 19, Goes – vierlindengoes.nl.
Midgetgolf het Witte Schip: Melsesweg 2, Zoutelande - het-witte-schip.nl.

midgetgolf

Regent het?

Maar wat als het regent of je bent aan een extra uitdaging toe? Dan kun je (mits het volgens de coronaregels mag) overdekt terecht bij GlowGolf Middelburg (Podium 21 / glowgolf.nl).

glowgolf