Activiteiten in Zeeland

Zeehonden spotten

In de Oosterschelde leven heel veel zeehonden. Vanaf de kant kun je die niet makkelijk zien, maar als je met een zeehondentocht meegaat, heb je perfect zicht op deze mooie zeezoogdieren. 

Vanaf Colijnsplaat vertrek je met Rederij Zoetewij naar de zandplaten voorbij de Zeelandbrug. Hier kun je ze van dichtbij bekijken en fotograferen in hun natuurlijke omgeving. De tocht duurt zo'n 2.5 uur. 

Rederij Zoetewij

Vanuit Zierikzee, St-Annaland en Gorishoek (Scherpenisse) kun je ook op Zeehondensafari, deze wordt op getijde tijden gepland zodat je de zeehonden op 50 meter afstand zien liggen.

Zeehondensafari

Ook vanuit Bruinisse vertrekt het schip 'de Eendracht' op zeehondensafari. In drie uur vaar je naar de Oosterschelde en kun je de dieren zien zonnebaden. 

de Eendracht

zeehond

Suppen

Samen suppen is superleuk! Zijn de kids nog een beetje klein, dan kun je rustig samen suppen op het Zeeuwse binnen-water. Zij zitten op de board terwijl jij peddelt. Je kunt bijvoorbeeld via vertigosports.com suppen op de Veerse Kreek. 

Naar Vertigo Sports:

Klik hier

watersport suppen

Jurassic Expo

Voor de liefhebbers van voorhistorische monsters is er deze zomer de gelegenheid om oog in oog komen te staan met tal van dinosaurussen uit allerlei continenten. Voor het eerst is deze tentoonstelling op tournee door Nederland en is daarbij exclusief te bewonderen aan de Zeeuwse kust. Het gaat hier om een didactisch parcours waar de bezoekers 65 miljoen jaren terug in de tijd worden meegenomen.

Meer weten? 

Klik hier

Dinosaurus-Expo-Cadzand

Kanotochten Groede en Sluis

Stap in de kano en ontdek Zeeuws-Vlaanderen vanaf het water. Je vaart tussen de weilanden door en soms moet je wel even heel erg bukken om onder die brug door te komen. De route van ca. anderhalf uur. start vanaf de Groede Zwartegatschekreek. 

Meer informatie? Bel: 06-28279872

kano brouwershaven

Klimbos in Westenschouwen

Zoals de naam al doet vermoeden moet je wel een beetje een held zijn voor deze activiteit. Maar gelukkig vertelt instructeur Rutger van Vlijmen dat iedereen zichzelf op zijn eigen niveau kan uitdagen. 

Meer weten?

Klik hier

Klimmen bij klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen

Alpaca's en falabella's

In de polder van Kerkwerve heeft Sandra een terrein van maar liefst twee hectare tot haar beschikking waar ze Alpaca's en Falabella's (minipaardjes) houdt. Je kunt apart een meet&greet boeken met de alpaca's of een experience boeken waarbij het golfarrangement ook inbegrepen is. 

Via de website vind je alle informatie:

Boeken

op pad met alpaca's