Activiteit

Actief in de vakantie

Actief in de vakantie

Kraaijensteinweg 140
4328RD Burgh-Haamstede
Nederland

Vakantie is om uit te rusten, te luieren maar ter afwisseling wil je ook wel eens lekker actief zijn. Vooral in de Kop van Schouwen vind je eindeloos veel mogelijkheden om sportief aan de slag te gaan.

Buiten spelen, klimmen en klauteren

Op de Brouwersdam vind je op de Middelplaat Zeeland Buitenland; een uniek natuur- en speelgebied aan de oevers van het Grevelingenmeer. Het gebied bestaat uit 5 eilanden met kreken, hangbruggen, klimtoren, duinen en nog veel meer. Voor kinderen, vaders en moeders: ontdekken, ravotten, lekker vies worden, vlottenbouwen, kliederen met water, zand en modder, kanovaren en nog veel meer. Je kunt hier iedere dag op reservering terecht. Check www.zeelandbuitenland.nl

Hoog tussen de bomen van Boswachterij Westerschouwen kun je tokkelen, klimmen en klauteren in het Klimbos. Er zijn 6 parcoursen met samen zo’n 85 hindernissen. Vanaf 2 meter (voor kinderen vanaf 5 jaar) tot 8 meter hoog. Er start iedere 15 minuten een instructie voor maximaal 10 personen. Vooraf reserveren via www.klimboszeeuwsehelden.nl . 

Quad rijden

Heb je ooit wel eens op een quad gereden? In Renesse huur je zo’n gemotoriseerde vierwieler waar je met twee personen op kunt. Voor een uurtje of een hele dag, wat jij wilt. Wel even opletten dat het verboden is om ermee op het strand, de duinen, ruiterpaden of natuur/bosgebied te rijden! Hier wordt strikt op gecontroleerd en dat kan je een flinke boete opleveren. Je hebt minimaal een (brommer) rijbewijs nodig voor een quad. Na een korte uitleg en enkele instructies kan jouw unieke quad ervaring al beginnen. Kijk op www.quadverhuurrenesse.nl voor reserveringen. 

Fatbikes

Even het luie zweet eruit fietsen kan door een rondje ‘gewoon’ fietsen, maar je kunt ook een fatbike huren. De fat bike is een mountainbike met heel dikke banden. Oorspronkelijk komen fatbikes uit Alaska, ze zijn ontworpen om veilig door de sneeuw mee te kunnen rijden. Door de dikke banden is deze fiets heel geschikt voor onstabiel terrein zoals bossen, strand, modder en moeras. Bij Leo Lemsom van www.leobbb.nl in Renesse kun je ze huren of zelfs een complete rit met Leo zelf boeken. Bij het trampolinecentrum in Westenschouwen zijn Fat Max Kickbikes te huur om mee door de bossen te crossen. Zie www.jantrampoline.nl