Culinair Workshop

Als je van vlees houdt: workshop over vlees

Als je van vlees houdt: workshop over vlees

8 Markt
4515 BA IJzendijke
Nederland

Workshops door Hans Ulijn van Restaurant Delausanne. Minder vlees eten is op dit moment een onmiskenbare trend. Ook gepassioneerd slager en chef-kok Hans Ulijn van Delausanne in IJzendijke beseft dat. ‘Maar áls mensen vlees eten, dan gaan ze tegenwoordig voor absolute kwaliteit en voor een totaalbeleving. Ze willen geen middelmatig stukje vlees, maar een bijzonder product waarvan de afkomst bekend is en de smaak spectaculair. Van beesten die een goed leven hebben gehad.

Koeien die een jaar lang in de wei hebben kunnen grazen, in plaats van die luttele twee maanden. Koeien in hun eigen omgeving ook. Wist je dat een Limousin-koe uit Nederland anders smaakt dan een Limousin-koe uit Frankrijk? De smaak heeft niet alleen met het ras of de voeding te maken, maar ook met het klimaat en de grond waar ze grazen. Het vlees van de rassen die in Delausanne geserveerd worden, komt allemaal uit de landen waar de rassen ook oorspronkelijk vandaan komen. Belgisch Wit-Blauw komt uit België, Simmental uit Zwitserland, Black Angus uit Schotland en Holsteiner hier uit Nederland. Die laatste is eigenlijk een melkkoe, deze dieren zijn wat ouder als ze geslacht worden omdat ze eerst een paar jaar melk geven. Er zit daardoor wat meer vet in het vlees. Dat is de reden dat je het bijna nooit bij de slager ziet liggen, want de consument vindt het te vet. Nu wordt het herontdekt als bijzonder smaakvol, daarom heb ik het ook weer op de kaart gezet. Echt, je weet niet wat je proeft!’

 

Hans Ulijn deelt met iedereen die interesse heeft in het goed bereiden van een lekker stukje vlees de geheimen van de slager in de populaire ambachtelijke Vleesworkshop. ‘Het uitbenen van een koe of varken, het zelf worstjes en steak tartaar maken, kennis over runderrassen én over wetgeving. Ik ben erg gemotiveerd om dit met liefhebbers te delen.’ Nieuwsgierig geworden? Zelf proeven van het slagersambacht? Dan is de vleesworkshop echt iets voor jou. Ook een fantastisch en origineel idee voor een teambuilding, kookclub, vrienden onder elkaar of een bedrijfsuitje. De vleesworkshops worden zowel overdag als ’s avonds gegeven voor groepen vanaf 10 personen. 

 

Restaurant Delausanne, Markt 8, 4515 BA IJzendijke

Info: delausanne.nl / 0117-302001