Wandelen Activiteit

Bankjes van breskens

bankjes van breskens wandeltocht
Bankjes van breskens

Promenade 2
4511 RB Breskens
Nederland

Scheepsbouwer Rinus Meeusen uit Breskens heeft uit afgedankte meerpalen prachtige bankjes gemaakt. Een mooi voorbeeld van het opnieuw gebruiken van ‘afgedankte’ materialen. De negentien banken vormen een wandelroute langs de kust, over het haventerrein en langs markante plekken in het dorp. De start ligt bij de flats van Port Scaldis aan de oostkant van de jachthaven. De route eindigt bij Fort Frederik Hendrik, net even voorbij de veerhaven aan de westzijde van Breskens. Afhankelijk van welke lus je wilt nemen kan je 3 tot 6 km wandelen.

Op de bankjes vind je een QR-code. Scan de code met je telefoon en je krijgt via een clip leuke informatie over de plek waar je bent. Soms hoor je een dorpsbewoner iets vertellen, dan weer laat een gespeeld personage wat aardige feitjes los. De filmpjes hebben ook Engelse en Duitse ondertiteling.

Bij verschillende winkels in Breskens ligt een folder met de routebeschrijving.

 

Wandelarrangement + Lunchpakket bij Strandpaviljoen BAZ

De wandeling ‘Bankjes van Breskens’ maak je extra leuk door het Wandelarrangement van Strandpaviljoen Breskens aan Zee. De ontvangst met koffie en gebak én het heerlijke lunchpakket voor onderweg maakt de wandeling tot een gezellige activiteit in de gezonde buitenlucht. Je kan dit arrangement reserveren via www.socialdeal.nl