Activiteit Natuur

Beleefboederij de Stelle

beleefboederij de stelle
Beleefboederij de Stelle

Stelweg 3
4305 RC Ouwerkerk
Nederland

In Ouwerkerk vind je aan de Stelweg 3 Beleefboerderij de Stelle. Op deze boerderij lopen allerlei dieren rond: paarden, kippen, schapen, varkens, eenden, pauwen, ezels en pony’s. je kunt hier een voertoer doen, een buitenrit maken te paard of met een menwagen en zelfs een potje boerengolf spelen.

Een heel populaire activiteit bij de Stelle is de voertoer met de boer. Tijdens de voertour worden alle dieren van de zorgboerderij gevoerd. Op woensdagmiddag om 15.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur gaat de boer er graag met je op uit om de bewoners te voederen.

Deelnemers aan de voertour met de boer zijn zelf in de gelegenheid om de dieren te voeren. Sommige dieren zijn echte knuffelaars. Zoals schaap Elsje. Alle kinderen willen met haar knuffelen. Ook de ezel is gek op aandacht van de kinderen. Dat maakt deze voertour van anderhalf uur echt uniek. Ter afsluiting van de voertoer eet je een lekkere pannenkoek met ranja in het restaurant.

Ter aanvulling kun je nog wandelen met een pony of ezel. Die kun je per half uur boeken, bijvoorbeeld voor of na de voertoer. Ook zijn er buitenritten te paard te maken, strandritten of een rit met de menwagen. Maar een potje boerengolf spelen behoort ook tot de mogelijkheden. Het is maar net wat je leuk vindt. Wel even reserveren van tevoren. Dat doe je via stelle.nl. Als je op korte termijn wilt reserveren, geef je het beste even een belletje naar 06-51012219, zelfs dan is er vaak nog plek.