Rondleiding Activiteit

Bierproeverij met rondleiding in de brouwerij

Bierproeverij met rondleiding in de brouwerij

Singelstraat 5
4461 HZ Goes
Nederland

Elke zaterdag organiseert Slot Oostende deze korte tour door de brouwerij en het Slot. De rondleiding met proeverij is te boeken door individuele geïnteresseerden en kleine groepjes.

Je kunt na online gereserveerd te hebben zo aanschuiven op het geboekte tijdstip. Neem wel je geprinte reservering mee!

Boeken op de dag zelf?
Op de dag zelf vraag je in de Shop in het Slot (direct na de entree) of er nog plek is, je betaalt ter plekke en daarna sluit je aan bij de rondleiding.

Per rondleiding kunnen er max. 30 personen mee, ben je met meer en/of wil je op een andere dag, kijk dan bij de groepsrondleidingen. Op zaterdag zijn er twee rondleidingen per dag, namelijk om 15.00 uur en om 17.00 uur.

De rondleiding eindigt in de gewelven*
Hier komt de historie van het gebouw tot leven, de brouwmeester is geen historicus maar hij weet wel wat van de geschiedenis van het Slot. Na de korte historische inleiding legt hij je de beginselen van de kunst van het bierbrouwen uit, want hij weet alles over bier. Vervolgens loop je langs de gist/lager tanks en klim je naar het brouwhuis op de Brouwzolder, hier krijg je inzicht in de technieken en de ingrediënten. Het uitzicht vanuit de Brouwzolder is prachtig. Je hebt vanaf hier een prachtig zicht op het interieur van het oude pand. Jens, de brouwmeester is misschien wel aan het brouwen, de rondleiding wordt er alleen maar leuker van.

Er wordt afgesloten met een proeverijtje van vier Slot Oostende bieren (4x 15cl). Als de gewelven beschikbaar zijn, dan drink je de proeverij in deze middeleeuwse kelder. Anders doen ze dat in de brouwzaal of op een andere unieke plek in Slot Oostende. Eet je graag wat bij je bier, dat kan, ze hebben bijpassende bites, zoals worst en kaas. De chef zorgt voor ook voor verrassingen als alternatief.