Markten

Brocante markt Sluis

Brocante markt Sluis

Kaai
4524 CM Sluis
Nederland

Brocante langs de Waterkant' in Sluis is een grote en sfeervolle markt waar je enkel brocante- en 2e hands spullen kunt kopen. De route met zo'n 250-tal kramen / grondplaatsen loopt langs het idyllische Napoleonkanaal.

Zondag 12 juni 2022 van 8.00 uur tot 17/18.00 uur.

De route van circa 2 kilometer loopt langs het idyllische kanaal Sluis-Brugge. Er worden circa 30.000 bezoekers verwacht.

De markt wordt gehouden van 08.30 uur tot 17.00 uur.
Om de echte “snuistersfeer” te handhaven mogen er enkel 2e handsartikelen en antiquiteiten verkocht worden.
Deelname is uitsluitend mogelijk door reservatie.

Het is ieder jaar weer passen en meten. En een stapje opzij doen. En even omlopen. En met verwondering kijken hoe alle verkopers al hun spulletjes op hun plek krijgen. De paden links en rechts van de Damse Vaart zijn smal. Maar als dan alles op z’n plek staat! Als dan de verkopers tevreden kun koffie inschenken op hun standplaats. Als alle schattenzoekers langs de kramen schuifelen. En als er hier en daar een opgewonden hoerastemming hoorbaar is omdat alweer een ontdekking is gedaan. Dan is Brocant langs de Waterkant één van de mooiste rommelmarkten in de omgeving. Allereerst vanwege de locatie. De eindeloos rijen kraampjes langs het oude kanaal zorgen voor een ongeëvenaard sfeer. Fotografen vinden dat ook en schieten steevast hun plaatjes vanaf de verbindende Parmabrug. Maar ook het aanbod is in Sluis erg aantrekkelijk. Je vindt er spullen die gewoon bij de rommelmarkt horen: speelgoed, kleding, huisraad, babyspullen en prullaria. Maar hier vind je zeker ook een prachtig stukje antiek of brocante.