Sport Activiteit

Buitendijks fietsen, routes met het allerbeste uitzicht

Buitendijks fietsen, routes met het allerbeste uitzicht

Rammekensweg
4389TZ Ritthem
Nederland

Polders, duinen… er zijn allerlei landschappen die typisch zijn voor een Zeeuwse fietstocht, maar als er nou toch één manier van fietsen is die echt heel erg Zeeuws is, dan is het buitendijks fietsen.

Op Walcheren en de Bevelanden kun je op heel veel plaatsen terecht voor zo’n fietstocht met ongekend mooi uitzicht. We zetten een paar tips voor je op een rij. Maar zoek je meer fietsinspiratie? check dan de Badkoerierroutes op fietsnetwerk.nl 

Noordkust Noord-Beveland
Met majestueus uitzicht over de Oosterschelde en overal onderweg inhammen en ministrandjes is dit een van de mooiste buitendijkse trajecten van heel Zeeland. Hoogtepunt onderweg is de Oesterput. Dit oude haventje is niet meer in gebruik – je vindt er nu schorren en slikken.

Hoedekenskerke – Baarland
Bij Hoedekenskerke begin je met fietsen langs een relatief beschut gedeelte van de Westerschelde. Onderweg zie je (zeker bij laag water) ook slikken. Uiteindelijk ga je de bocht om en zie je het strandje van Baarland. Bij een klein schorren- en slikkengebied buigt het fietspad af en ga je de dijk weer over. 

Vlissingen – Ritthem (Vlissingen-Oost) 
Fietsen naar een havengebied klinkt misschien niet gelijk heel aanlokkelijk, maar op dit buitendijkse traject heb je geweldig uitzicht op het scheepvaartverkeer en dat maakt dit toch wel een hele mooie route. Bovendien vind je aan het eind van het buitendijkse traject het historische Fort Rammekens, een hartstikke mooie bestemming!