Wandelen

De Bruine bonen uit Zeeuws-Vlaanderen

De Bruine bonen uit Zeeuws-Vlaanderen
0,00

Zeeuws-vlaanderen
4531 PB Zeeuws-vlaanderen
Nederland

Wist je dat bruine bonen in Zeeuws Vlaanderen worden geteeld?

Dit komt omdat daar is de beste grondsoort te vinden is voor de teelt én omdat daar voldoende zonuren zijn die voor de unieke kwaliteit zorgen van de bruine boon.

Wat heeft de boon het liefst? De boon houdt van warmte en kan goed tegen droogte. Een mooi oogstjaar is als de bonen kwamen er goudgeel geoogst kunnen worden. Belangrijk is dat het tijdens de oogst droog is en dat is best spannend in de maand september. 

De bonenrassen behoren tot de peulvruchten-familie, de bonen groeien namelijk in lange peulen. Wist je dat peulvruchten al een paar duizend jaar gegeten worden? In de Romeinse tijd werden warme bonen in de populaire eetkraampjes verkocht, zoals nu friet en pizza's... 

Peulvruchten zijn vaak erg goede vleesvervangers, ze bevatten namelijk calcium, ijzer, mineralen. Daarnaast zijn ze erg eiwitrijk en bevatten ze verschillende B-vitamines.

Maak jij een heerlijke eenpansgerecht met bruine bonen, paprika, ei en Provencaalse kruiden? het staat in 25 minuten op tafel ! Tip: Je kunt er een lekker broodje bij serveren. Recept: https://bit.ly/3koXK2u