Activiteit Culinair

De Catharinahoeve

De Catharinahoeve
0,00

Slijkstraat 10
4503 BC Groede
Nederland

Daar waar de Steenhovensedijk overgaat in de Oranjedijk zie je wijngaard van de Catharinahoeve blakeren in de Zeeuwse zon. Van de druiven die hier groeien worden onder de naam Elmare, Zeeuwse wijnen geproduceerd.

Als straks de druivenpluk weer kan beginnen is er volop werk voor de cliënten van zorginstelling Juutsom die ook op de hoeve gevestigd is. Wijn in Zeeland, je ziet het inmiddels op heel wat plaatsen. Er zijn dan ook wat voordelen te noemen die Zeeland geschikt maken voor de wijnbouw. De zon schijnt in deze regio vaker dan elders in het land. De druif houdt er wel van. De lichte zeeklei waar de druivenranken in staan zorgen voor een heel eigen frisse smaak. En dan zorgt het zeeklimaat ervoor dat de nachtvorst niet toeslaat. Dat dan de cliënten een prima dagbesteding hebben tijdens de pluktijd, dat is weer een ander heel positief aspect van de wijngaard hier bij Juutsom. 

De Elmare wijnen van de Catharinahoeve hebben mooie Zeeuwse namen. Zonne is een witte wijn van de souvignier gris. Sterre is een witte wijn gemaakt van de Johanitterdruif. Maone, een rode wijn, is gemaakt van de mooie blauwe trossen van de rondodruif. Elmare heeft verder ook nog een rode wijn (Rondo-Regent), een rosé (Dornfelder) en het Catrínaatje, een port-achtige drank van rode wijn waaraan o.a. walnoten en brandewijn is toegevoegd. Je kan de wijnen kopen bij verschillende streekproductenwinkels, horecazaken en bij recreatiebedrijven, ook bij de supermarkten Jumbo in Breskens en Oostburg en vanzelfsprekend bij Vers&Lekker, de eigen verswinkel van de Catharinahoeve en Juutsom. Behalve wijnen worden bij de Catharinahoeve ook heerlijke sappen van appels, peren en druiven gemaakt. Omdat de winkel in Groede maar beperkt open kan zijn ook de sappen online te bestellen. Zo kunnen de jonge mensen bij Juutsom toch nuttig bezig blijven.

Vers & Lekker, Slijkstraat 7 te Groede. Info/online bestellen: www.versenlekker.com / www.elmare.eu

Coronamaatregelen

Bedrijven geven hun eigen invulling op maat aan de coronamaatregelen om zo te zorgen dat hun bezoekers zo veilig mogelijk zijn. Omdat deze maatregelen aan verandering onderhevig kunnen zijn, verwijzen we je naar de websites voor de meest up to date informatie. https://bit.ly/36ieW4w