Activiteit Fietsen

Dorpentocht fietsen met de Badkoerier

Dorpentocht fietsen met de Badkoerier

dorpsplein 17
4363AA Aagtekerke
Nederland

Wil je gaan fietsen? Dan hebben we een tip voor je. Ga op pad met de Zeeuwse Badkoerierroutes. Je vindt ze op de fietsapp van fietsnetwerk.nl. Redacteur Sonja Barentsen maakte een tocht van bijna 28 kilometer langs een aantal mooie Zeeuwse dorpen.

Fietsverhuur als startpunt 
We fietsen een rondje langs verschillende dorpen op Walcheren. Je kunt met de app op elk punt van de route starten. Uit de app blijkt dat Leo Joosse Fietsverhuur in Aagtekerke fietsen verhuurt. Dus dat is ons startpunt. Ik heb via de app ook van tevoren kunnen checken vanaf hoe laat de zaak open is. Superhandig dus. 

Relaxt oriënteren 
Ik ben gewend om te fietsen en wandelen met kaarten. Wat dat betreft is zo’n fietsapp een stuk relaxter. Geen geworstel met zo’n onhandig groot stuk papier dat klappert in de wind. Wanneer we 
een knooppunt naderen waar je even opnieuw moet oriënteren, geeft de app een seintje. Ook attendeert de app ons op bezienswaardigheden en leuke horeca-adresjes. Bij Meliskerke is het voor het eerst raak. Daar bezoeken we de Boekenmolen. Hier zijn we gelijk blij dat we voor een huurfiets met fietstassen hebben gekozen. Daar passen onze nieuw aangeschafte boeken prima in.

Afwisseling
De route voert langs behoorlijk verschillende dorpen. Startdorp Aagtekerke en het naastgelegen Meliskerke zijn redelijk klein. Als je hier even op het kerkplein stilhoudt, voel je de rust over je neerdalen. De kustdorpen Zoutelande, Westkapelle en Domburg zijn stukken levendiger. Dat zorgt dus voor een mooie afwisseling. De route volgt het knooppuntensysteem en dat betekent dat de je langs de mooiste stukjes Zeeland fietst. We zien akkers, door bomen geflankeerde landwegen, gehuchten, duinen en boerderijen.

Nog meer leuke adresjes
Tussen Zoutelande en Westkapelle fietsen we in een bos onderlangs de duinen. Hier wijst de app ons erop dat dit mogelijk een moment is om even te pauzeren. En dan begint het laatste deel van onze tocht. Vanaf Westkapelle fietsen we prachtig over de dijk. In Domburg stoppen we nog even bij Molen Weltevreden. Een mooie naam die goed samenvat hoe wij tegen onze fietstocht aankijken. We zijn wel heel erg tevreden!  

fietsnetwerk.nl

 

Coronamaatregelen - Bedrijven geven hun eigen invulling op maat aan de coronamaatregelen om zo te zorgen dat hun bezoekers zo veilig mogelijk zijn. Omdat deze maatregelen aan verandering onderhevig kunnen zijn, verwijzen we je naar de websites voor de meest up to date informatie