Rondleiding Activiteit

Geitenboerderij de Mèkkerstee

Geitenboerderij de Mèkkerstee

Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp
Nederland

Op de Mèkkerstee leven zo’n 650 witte geiten en op de kinderboerderij zijn onder meer: jerseykoeien, konijnen, varkens, kippen, paarden, konijnen en cavia’s te vinden. Het is interessant om te zien hoe de dieren genieten van hun leven en om mee te kijken hoe ze gevoerd of gemolken worden. Wat erg leerzaam is, is dat je het hele proces van het maken van geiten- en jerseykoekaas ziet. In de ijsmakerij zie je tevens hoe het maken van ijs eraan toegaat. Voor kinderen valt er tevens veel plezier te beleven in de speeltuin. 

De Landwinkel van de Mèkkerstee mag je ook echt niet overslaan als je een bezoek brengt. Hier vind je de lekkerste streekproducten; van noten, kaas, steekwijn, ambachtelijk ijs, biologische jam, fruithoning, advocaat, bakmeel, vruchtensappen tot aan complete kant-en-klare cadeaupakketten. 

Veel van deze producten zijn overigens nu ook te bestellen via de webshop: shop.demekkerstee.nl. Hiervan kun je tijdens ontbijt, lunch of diner genieten, maar als je creatief bent kun je er ook thuis of op jouw vakantiebestemming een heerlijke boerenpicknick, High Wine, High tea of borrelmoment mee houden! 

Locatie: Hofdijksweg 34, 3253 KB Ouddorp