Wandelen Natuur

Het bos in

kabouterbos
Het bos in

Laone 10
4325 EK Renesse
Nederland

Als er een winterse oostenwind staat, wil je wel wandelen en fietsen, maar het is zo koud. Gelukkig vind je ook in het vlakke Zeeland hier en daar een bos waar je meer beschut van de buitenlucht kunt genieten.

Dishoek
Een smal bos vlak langs de duinen met hier en daar een bunker en andere sporen uit WOII. Lekker voor een kort rondje wandelen of fietsen.

De Manteling
Tussen de statige bomenlanen zie je hier en daar grootse buitenplaatsen. Je kunt hier een flinke wandeling van Domburg naar Oostkapelle maken.

Oranjezon
Een prachtig natuurgebied in de duinen bij Vrouwenpolder. Niet het hele voormalige waterwingebied is boomrijk. Wil je beschut lopen, maak dan een rondje van zo’n drie á vier kilometer. Maakt dat je niet uit, dan ligt er ook een prachtige lange wandelroute.

De Schotsman
Vlak bij het Veerse Meer vind je dit langgerekte bos. Een van de wandelpaden gaat langs een wei met oerrunderen. 

Smokkelbossen
Deze twee tips zijn niet buiten, dus het voelt of we een beetje smokkelen, maar het is er wel heerlijk warm zo in de winter. Bij Kwadendamme ligt Berkenhof’s Tropical Zoo (Langeweegje 10a / tropicalzoo.nl). Je vindt hier exotische dieren (meer dan schattige witoorpenseelaapjes) maar ook prachtige tropische planten en voor de kinderen een indoorspeeltuin middenin de natuur. Bij Omnium in Goes (Zwembadweg 3 / omnium.nl) ligt een tropisch bos boven het zwembad. Altijd al willen weten waarom de bananen krom zijn en hoe cacao groeit? Dan zit je hier helemaal goed. Een bezoekje is echt een ontdekkingsreis - met eventueel een lekkere zwempartij voor toe.