Musea Activiteit

Laat je verrassen door de musea

laat je verrassen door de musea op schouwen-duiveland
Laat je verrassen door de musea

Korte Sint Janstraat 4
4301 AE Zierikzee
Nederland

Kinderen vinden musea vaak leuker dan hun ouders denken. De Badkoerier heeft een overzicht van de musea op Schouwen-Duiveland gemaakt en dus kunnen de ouders de proef op de som nemen.

Zo is het Cameramuseum in Zierikzee elke middag, behalve maandag, geopend. Kinderen kunnen er een leuke speurtocht doen en de hele familie kan in klederdracht op de foto. Wel even een afspraak maken via 0111 412694.

Ook het Stadhuismuseum is, behalve maandag, elke dag geopend. Er zijn speurtochten voor verschillende leeftijden. En natuurlijk ga je een keer op woensdag- of zaterdagmiddag mee naar het Gravensteen, het best bewaarde geheim van Zierikzee.

In Brouwershaven is het Brouws Museum, met een heuse goudschat en veel maritieme informatie, in principe elke werkdag ‘s middags geopend. Het is raadzaam vooraf te bellen, om er zeker van te zijn dat er voldoende museumvrijwilligers zijn: 0111 691342.

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is tijdens de schoolvakanties alle dagen geopend, buiten de vakanties op maandag gesloten. In die vakanties zijn er altijd extra activiteiten zoals inloop breiworkshops voor kinderen en volwassenen en knutselmiddagen in de kerstvakantie. Er zijn rondleidingen en kinderen kunnen er speurtochten doen.

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor opent zijn deuren. Ook daar kunnen kinderen een speurtocht maken.

De Burghse Schoole is een museum dat het verhaal vertelt van Kop van Schouwen, de mens en de natuur. Het verhaal gaat over de “Brabers” die 2000 voor onze jaartelling al gevestigd waren bij Burghsluis, over de Karolingische Ringwalburg uit de negende eeuw tot aan de schooltijd van de oma en opa van de opa’s en oma’s van nu.
Gevestigd in een authentiek oud schoolgebouw met klaslokaal ingericht als een klas uit 1920. In het tweede lokaal is een permanente expositie van de Ringwalburgen in Zeeland, m.n. over de ‘Karolingische Ringwalburg’, die achter het museum ligt. In ons wissellokaal vindt jaarlijks een wisseltentoonstelling plaats, meestal over een onderwerp dat te maken heeft met de geschiedenis van de Kop van Schouwen.

In Museumhaven Zeeland Zierikzee kun je je een hele dag vermaken. Binnen in onze scheepsrestauratiewerf zijn vaak echte scheepstimmermannen aan het werk. Let goed op hoe zij werken. Des te makkelijk behaal jij je eigen scheepstimmermandiploma. Maak een schip zeilklaar en test je stuurkunst. En weet jij wat een kolderstok of een overnaadse verbinding is? 
Reis terug in de tijd en maak je mooiste foto’s van de prachtige gerestaureerde vloot schepen die in de middeleeuwse haven van Zierikzee, de Oude Haven, ligt.

In het leukste museum van Bruinisse, Brusea, vertellen ze je alles over de visserij van eeuwen terug en nu. Kom gluren in de visserswoning en verbaas je over het leven van toen. Leer alles over de mossels en vissen “op de zeilen”, over hoogaarzen, hengsten en lemmerjachten

Op www.museaschouwenduiveland.nl zijn alle afzonderlijke websites van de musea te vinden. Met de meest actuele informatie en openingstijden tijdens feestdagen.