Winkelen Culinair

Landwinkel De Mèkkerstee

Landwinkel De Mèkkerstee

Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp
Nederland

Op de Mèkkerstee leven heel veel Witte Saanen (witte geiten), Jerseykoeien en nog veel meer boerderijdieren.

Fenegriek geitenkaas

De Mèkkerstee maakt heel veel verschillende soorten kaas helemaal zelf. Een echte aanrader, die niet voor niks internationaal in de prijzen gevallen is, is de Fenegriek geitenkaas. Fenegriek komt van oorsprong uit Zuid-Europa en Azië en heeft een zeer interessante smaak. De smaak van de zaadjes lijkt op de smaak van walnoot en dat combineert perfect met de smaak van geitenkaas.

Kruukplaetjes en Diekslof

Kruukplaetjes zijn koekjes die volgens een traditioneel en oud Flakkees recept gemaakt worden en onlosmakelijk verbonden zijn met het eiland Goeree-Overflakkee. 

De Diekslof komt van Bakkerij Van Helden uit Middelharnis en dankt zijn naam aan de vele dijken op het eiland. Die staan op de verpakking afgebeeld en de lekkernij heeft ook de vorm van een dijk. Het is een kruidcake gevuld met noten, rozijnen en enkele geheime ingrediënten. Zeker het proeven waard!


Bakmixen
Zelf aan de slag gaan om te bakken is extra leuk met de diverse bakmixen die in de landwinkel verkrijgbaar zijn. Je kunt onder meer kiezen om appeltaart, chocoladecake, double choc brownies, bitterkoekjescake of eierkoeken te gaan maken. De mix en ingrediënten worden vermalen en gemaakt in de Ouddorpse molen De Hoop. 

De landwinkel is van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur open. Wat tegenwoordig ook kan is om via de webshop streekproducten te bestellen (dit wordt bezorgd of kun je komen afhalen in de winkel). De webshop is te vinden via: https://bit.ly/3ge5XG2

De stallen zijn te bezoeken en het is mogelijk hele proces van ijs en kaas maken te zien. Check voor vertrek de website voor de mogelijkheden: https://bit.ly/3ge5XG2