Activiteit

Middelburg voor kinderen

Middelburg voor kinderen

Markt 1
4331LJ Middelburg
Nederland

Met de kinderen verveel je je geen seconde in Middelburg. De Zeeuwse hoofdstad staat bol van de plekken en activiteiten die voor het hele gezin leuk zijn. Je komt tijd (en oren en ogen) te kort.

Varen door de grachten
Je kunt met zijn allen Middelburg verkennen vanaf het water. Rondvaart Middelburg verzorgt vaartochten maar verhuurt ook waterfietsen en kano’s waarmee je met zijn allen lekker actief in de weer kunt.
rondvaartmiddelburg.nl

Op speurtocht
Haal bij de Tourist Shop op de Markt een kaart van de stad en zoek de Kuiperspoort op. Een mooi stukje Middelburg met allemaal kleine steegjes. Je kunt hier samen lekker verdwalen. Soms zijn de steegjes zo smal dat papa en mama er nauwelijks doorheen passen.

Beklim de Lange Jan
De Lange Jan is wel 90,5 meter hoog. De stevige klim van 207 treden mag niet ontbreken bij een bezoek aan de stad. Boven heb je een superuitzicht!
langejanmiddelburg.nl

Beestjes kijken
Bij het Meiveld is een kinderboerderij vol lieve dieren en een grote speeltuin: kinderboerderij-middelburg.nl Vlak bij het Middelburgse gehucht Sint-Laurens ligt Kaasboerderij Schellach met een fijn tuinterras en de mogelijkheid om kalfjes en koeien te aaien. kaasboerderijschellach.nl

Monsters en dolfijnen spotten

Monumenten kijken saai? Welnee! Het oude stadhuis barst van de spannende waterspuwmonstertjes. En heel veel oude gebouwen hebben gekke beesten op hun gevel staan. Dolfijnen, kamelen, leeuwen… welke beesten kom jij allemaal tegen op een stadssafari?

Eten
In het centrum van Middelburg barst het van de ambachtelijke ijssalons. Geef je de kids liever iets substantiëlers? Je vindt hier ook een van de beste frietbakkers van Nederland en veel taartenverkopers. Dat wordt lekker smikkelen!

Ontdek Walcheren in het klein
De speeltoestellen (overdekt en buiten) van Mini Mundi zijn al goed voor een dag lang fun, maar je vindt er ook prachtige miniatuurgebouwtjes waarmee Walcheren is nagebouwd.  
minimundi.nl

Speelparken
Het barst in Middelburg van de parken waar je kastanjes kunt rapen en rondrennen. De Bolwerkpakken lopen bijna rond heel de stad. Bij Landgoed ter Hooge kun je er een echt kasteel zien. In het Toorenvliedtpark staan spannende bunkers en een kabelbaan.