Natuur Excursie

Natuurexcursies

Natuurexcursies

Oostzeedijk
4521 PW Biervliet
Nederland

In of nabij Zeeuws-Vlaanderen zijn her en der kleine of middelgrote natuurgebieden te vinden. U kunt zelf al deze plekken gaan verkennen, maar ook heel interessant én leerzaam zijn de natuurtochten met een gids. Mocht een tocht willen maken: vaak zijn laarzen of stevige schoenen nodig. De Badkoerier heeft een aantal natuurtochten voor u op een rij gezet!

De Braakman.
Speelbos: In het natuurgebied Braakman-Noord je het speelbos van Staatsbosbeheer. Je kunt hier hutten bouwen, klimmen in en op het enorme klimtoestel en kliederen met water bij de pomp, dammetjes bouwen in de plas of verstoppen in de vele kreekjes. dagelijks toegankelijk, gratis Locatie: Parkeerplaats De Braakman, Oostzeedijk, 4521 PW Biervliet. Braakmanboerderij: Elke zondag t/m de herfstvakantie ben je hier welkom voor info over natuurgebied De Braakman en de zondagactiviteiten van Staatsbosbeheer. 

Fossielen zoeken in Het Zwin
Het Zwin is vermaard om de vele fossielen, vooral haaientanden, die je er op het strand kunt vinden. Maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Daarom begint de zoektocht met een presentatie door fossielendeskundige Ruud Lie in strandpaviljoen De Zeemeeuw. Daarna ga je samen met hem naar het strand om fossielen te zoeken.

Euro-Birdwatch
Op Euro-Birdwatch tellen duizenden vogelaars in heel Europa op hetzelfde tijdstip de trekvogels. Miljoenen vogels vliegen dan van noord naar zuid. Een spectaculair fenomeen. In Nederland coördineert de Vogelbescherming deze telling. Op de site www.trektellen. nl wordt alles nauwkeurig geregistreerd. Neem je vogelgids en je verrekijker mee en doe mee! 

Modderen en ploeteren door Het Verdronken Land van Saeftinghe
Een tocht door Het Verdronken Land van Saeftinghe is pittig, maar een onvergetelijke ervaring! Ongeveer 3 uur lang loodst de gids u door het grootste brakwaterschor van Europa. Over slik en schor, vaak dwars door een van de honderden geulen. En dan voor de vloed weer terug zijn natuurlijk! 

Wandeling Zwin Natuurpark
Het grootste deel van Het Zwin, een groot duin-, slikken- en schorrengebied, ligt op Belgisch grondgebied. Iedere zaterdag en zondag kunt u met de natuurgids mee voor een twee uur durende tocht door het gebied. Reserveren: Info: www.zwin.be

Natuurspeeltuin De Boomhut
In Terneuzen is een avontuurlijke natuurspeeltuin waar je fantastisch kan spelen, klimmen en klauteren. Je kan er hutten bouwen, door tunnels kruipen, met zand en water kliederen en door de bospaadjes struinen. 

Snuffelen aan Zee
Ga je mee snuffelen aan zee? Op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van Natuur&Zo gaan jij en je (groot)ouders deze ochtend onderzoeken wat de zee en het strand ons te bieden hebben. 

Ontdek de Margarethapolder
Van Napoleons soldaten kampement naar hoogwatervluchtplaats voor dieren. In deze polder spot je een diversiteit aan vogels en ander fauna. Dit gebied is alleen toegankelijk met een gids van Staatsbosbeheer. Hij neemt je mee van de gebaande paden, dwars door velden en graslanden.