Activiteit

Ontdek en Beleef Walcheren

Ontdek en Beleef Walcheren

Markt 1
4331LJ Middelburg
Nederland

Wil jij walcheren ontdekken en leuke ideeen voor een dagje of middagje uit? Hieronder hebben wij een selectie van leuke uitjes.

Het Arsenaal 
Ontdek een van de leukste attracties van Zeeland. Van het bovendek tot in het donkere ruim in het zeeroversnest is er in het Arsenaal voor jong en oud van alles te beleven! Speur als een echte piraat op 65 meter hoogte de Westerschelde af. Ontdek bij Het Arsenaal in Vlissingen hoe het leven er aan toe ging in de tijd van de piraten. Entree: € 12,55 (online). Openingstijden: zie site.

Arsenaalplein 7, Vlissingen - 0118-415400.
arsenaal.com

Berkenhof's Tropical Zoo
In de Kwadendamse mini-jungle van Berkenhof’s Tropical Zoo valt een heleboel te beleven! Tussen de mooie bloemen en planten zijn er prachtige tropische reptielen, vogels en witoorpenseelaapjes te zien en er is voor de kinderen een fijne indoorspeeltuin. Openingstijden: zie site.

Langeweegje 10A, Kwadendamme - 0113-649729.
tropicalzoo.nl

Bevrijdingsmuseum Zeeland
Het indrukwekkende Bevrijdingsmuseum Zeeland vertelt het verhaal van de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum besteedt daarbij in het bijzonder aandacht aan de ‘Slag om de Schelde’ en ook is er aandacht voor Bataljon Zeeland. Een prominente plek is er voor het drie hectare grote Bevrijdingspark. Het Park visualiseert te midden van de Zeeuwse elementen water, strand en dijken de oorlogsperiode 1939-1945 en de Slag om de Schelde in het bijzonder. Je vindt er onder andere een unieke noodkerk, bunkers, een baileybrug, versperringen en een Shermantank.

Coudorp 41, Nieuwdorp
bmzeeland.nl

Brocante en creatief centrum GOEDt
In een prachtige monumentale boerenschuur in Poppendamme (Grijpskerke) krijgen brocante en andere oude meubels een tweede leven. Ze worden helemaal opgeknapt en dan weer doorverkocht. Ook kun je hier accessoires en zelfgemaakte spullen kopen.

Poppendamseweg 3a, Grijpskerke – 06-52545537.
goedt.nl

Brouwerijrondleiding Slot Oostende
Leer alles over de processen van het brouwen. Tijdens een wandeling door de bottelarij en de Brouwzolder, langs brouwketels, filterkuipen en gistlagertanks worden de geheimen onthuld.

De brouwer en/of assistent-brouwer hebben naast de theoretische uitleg ook altijd verhalen over nieuwe probeersels, anekdotes over het bouwen van de brouwerij, of verhalen over het slot, kortom het is meer dan een verhaal over bier. Tot slot is er een proeverij van vier biertjes.

Singelstraat 5, Goes - 06-14562981
slotoostende.nl

Club Jeu de Boules Middelburg
Elke zondag en woensdag vanaf 13.30 uur en elke donderdag vanaf 19.00 uur zijn jeu-de-boulers en gastspelers welkom bij Club jeu de Boules Middelburg. De deuren van Jeu de Boules Club Middelburg (CJBM) met 31 buitenbanen en 20 binnenbanen (bij regen) staan open voor iedereen. Het doet er niet toe of je het spel beheerst of dat wilt leren, want de leden maken je graag wegwijs. Ballen zijn gratis te leen.

Koudekerkseweg 139/141, Middelburg - 0118-638310.
cjbm.nl

Dagtocht naar Zierikzee vanaf Kamperland Roompot Beach resort
Een pracht van een vaartocht door het grootste Nationaal Park van Nederland en een leuke city-trip ineen. In juli en augustus vaart Frisia rondvaarten meerdere keren per week vanaf het vakantiepark Roompot Beach Resort in Kamperland om 11.00 uur over de Oosterschelde naar Zierikzee en terug.

Vertrek: Sophiaboulevard. 06-53470330.
frisiarondvaarten.nl

Eva & Kato
Eva & Kato is een eigentijdse woon/kadowinkel in de schuur van een prachtige monumentale boerderij net buiten Middelburg op het Walcherse platteland. In toepasselijk ingerichte stijlkamers wordt brocante in combinatie met nieuwe meubelen verkocht: binnen- en buitendecoraties, kinderkamers, cadeautjes, lampen en verf. Ook worden bij een kopje koffie of thee vrijblijvend woonadviezen gegeven.

Middelburgseweg 42, Grijpskerke (Buttinge). Ingang Barbarossaweg.
evaenkato.nl


Five Star Farm
Volop speelplezier op de boerderij Five Star Farm. Kinderen leven zich heerlijk uit in de overdekte speeltuin, racen over de skelterbaan of slaan aan het bouwen in de mega zandbak. En natuurlijk zijn er ook allerlei mooie boerderijdieren die de kids kunnen bekijken. 

Baas Huisweg 11, Kamperland - 0113-371972.
fivestarfarm.nl  

GalleryMaritime
GalleryMaritime brengt authentieke eigentijdse maritieme kunst van ervaren kunstenaars. Schepen, zeilboten en scheepsonderdelen worden door de kunstenaars in bijzondere artistieke vormen verbeeld.

Voorstraat 45, Colijnsplaat - 06-22591452.
gallerymaritime.nl

GlowGolf
GlowGolf maakt midget golf (of mini golf) tot een unieke belevenis. De overdekte 18 holes minigolfbaan is verlicht met fluorescerende blacklights.

Podium 21 Middelburg, 0118 606780.
glowgolf.nl/middelburg

De Houtenhandsche hof
Strakke tuinen omzoomd met buxus en gevarieerde borders met een keur aan vaste planten, een grote natuurvijver die vloeiend in het gazon overgaat, een lange grassenborder, lommerrijke boomgaard, moestuin met bekende en onbekende groenten. Naast een tuin vind je op dit adres ook de expositie ‘Afrikaanse beelden koesteren zich in de Zeeuwse zon’ met hedendaagse stenen sculpturen en ijzeren vogels.

Wielemakersbaan 4, Koudekerke.
wb4.nl

Dijk- en Oorlogsmuseum het Polderhuis
In het Polderhuis komt de geschiedenis tot leven. Van het wonen op Walcheren in de ijzertijd, de tijd van de Romeinen en Vikingen en de Gouden Eeuw, tot de oorlog in Westkapelle en omstreken, de bombardementen en de verwoesting en de wederopbouw. Er zijn regelmatig wisseltentoonstellingen.

Zuidstraat 154 - 156, Westkapelle
polderhuiswestkapelle.nl

Imkerij Poppendamme
Bezoek de expositie over de bijenteelt en bewonder de bijenvolken achter glas. Geniet van de rust van de plantentuin op het beschut terras. En de kinderen, die kunnen hier lekker spelen. Bij veel Zeeuwse kleintjes is dit een favoriet adres. 

Poppendamseweg 3, Grijpskerke - 0118-616966.
imkerijpoppendamme.nl

Indoor speelplezier Zwierelantijn
Bij de indoorspeeltuin Zwierelantijn gaan kinderen t/m 12 jaar klimmend en klauterend op ontdekkingstocht. Speciaal voor de allerkleinsten is er een aparte peuterzone ingericht. Openingstijden: zie site van de organisatie. 

Camping Westhove / Zwierelantijn - Zuiverseweg 2, Aagtekerke - 0118-581809.
zwierelantijn.nl


Kaasboerderij Schellach
Het is altijd mogelijk om een kijkje te nemen op Kaasboerderij Schellach. Je kunt vanaf het bezoekersplatform in de koeienstal de melkkoeien bekijken. Je mag de kalfjes in de naastgelegen stal vrijuit knuffelen en aaien en je kunt om 17.30 uur het melken van de koeien bijwonen. Op maandagochtenden en woensdagmiddagen in de schoolvakanties van regio zuid worden Boerderijbelevingen georganiseerd. Je krijgt dan een speciaal inkijkje bij de totstandkoming van de authentieke Schellach-kazen.

Prooyenseweg 26, Middelburg - 0118-613984.
kaasboerderijschellach.nl

 Kazematten Vlissingen
Neem een kijkje onder het Keizersbolwerk in Vlissingen en bezoek De Kazematten, een onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548. Openingsdagen van begin april t/m oktober di t/m zo. In de vakanties ook op maandag . Tickets te koop bij het muZEEum, Nieuwendijk 11.
muzeeum.nl

Koeienworkshops voor kinderen
Altijd al eens een koe willen knuffelen? Bij minicamping Dorpszicht in Gapinge kun je daarvoor terecht tijdens de Koeienworkshops voor kinderen. 

Minicamping Dorpszicht, Dorpsstraat 15, Gapinge, 0118-591539.
minicampingdorpszicht.nl

Kunst- en Cultuurroute Middelburg
De route vindt elke eerste zondag in de maand plaats met wisselende thema's. Galeries en ateliers gooien hun deuren open en ook het CBK Zeeland, de Vleeshal en het Zeeuws Museum zijn te bezoeken. kunstroutemiddelburg.nl

Lucy’s Brocante & Theetuin
Onder de oude perenboom kun je genieten huisgemaakt gebak en het uitzicht op de dierenweide met kippetjes en geitjes. 

Dorpsstraat 15, Gapinge.

minicampingdorpszicht.nl

Markten
Weekmarkten: Elke dinsdag in Goes en Kapelle, donderdag in Middelburg en Heinkenszand, vrijdag in Yerseke, Vlissingen. Zaterdagen in Goes en Middelburg (kleine opstelling).

Mini Mundi
In miniatuurpark Miniatuur Walcheren ontdek je de markante gebouwen van Walcheren in het klein. Daarnaast is er in Mini Mundi van alles te beleven voor groot en klein. Een attractiepark buiten en een fijne indoorspeeltuin binnen. Entree april t/m oktober volwassenen: € 8,50; kinderen: € 12,50.
Entree november t/m maart: volwassenen: € 5,00; kinderen: € 7,50. Openingstijden: zie site organisatie.

Zep Middelburg - Podium 35, Middelburg - 0118 471010.
minimundi.nl


muZEEum
Bij het maritieme muZEEum maak je in een prachtig historisch pand kennis met de trotse scheepvaarthistorie van Zeeland. Je ziet hier van alles voorbij komen: van zeeheld Michiel de Ruyter tot ontdekkingsreizigers en schatten uit scheepswrakken. Het museum richt zich ook op kinderen met allerlei interactieve uitdagingen.

Nieuwendijk 11, Vlissingen
muzeeum.nl

Natuurvaartocht Zeehonden spottenmet de m.p.s. Onrust
De M.S. Onrust-Burghsluis neemt je mee de Oosterschelde op, het grootste Nationale Park van Nederland. Er vaart een professionele gids mee die je wijst op alles wat er te zien is. Zo zwemmen er veel bruinvissen. Die zullen zich niet altijd vertonen, maar zeehonden bijna altijd wel. Die zonnen bij laag water op de zandbanken. Er zijn dertig verrekijkers aan boord; voor kinderen vanaf acht jaar zijn er doeboekjes. Voor kinderen Het schip is rolstoeltoegankelijk en honden mogen aangelijnd ook mee. Kaartverkoop: aan boord of op de site van de organisatie.

ms-onrust.nl

Paardrijden bij Manege de Eendracht Vrouwenpolder
Manege de Eendracht aan de Rijkebuurtweg 8 in Vrouwenpolder is al jaren een begrip op Walcheren. De manege is omringd door weilanden en bossen en vlak bij het strand. Daardoor is het een prachtige plek voor buitenritten.

Buitenritten naar bos of strand voor gevorderde ruiters, onder begeleiding. Op de website staat maandelijks een nieuw overzicht met de data en tijden. Aanmelden verplicht:
nfo@manegedeeendracht.nl / 0118-591384.
Rijkebuurtweg 8, Vrouwenpolder.
manegedeeendracht.nl


Paardrijden door het mooiste natuurgebied.
Bij Manege Duno kun je terecht voor Bosritten van 1 uur door natuurgebied de Manteling, en strandritten van 1,5 uur. Beide ritten zijn met begeleiding. Voor de kleintjes zijn er shetlandpony’s te huur voor een wandelingetje door het bos.

Dunoweg 5, Oostkapelle - 06-27442743.

manege-duno.nl

Prison Island Middelburg
Kom met je team, je gezin of je vrienden naar Prison Island. Ontdek samen de oplossingen van de twintig cellen van Prison Island terwijl de tijd tikt. Soms moet je slim zijn, soms nauwkeurig, soms vingervlug. Maar er is altijd maar één manier om te ontsnappen: samen.

Podium 19, Middelburg
prisonisland.nl/middelburg

Rondleiding Abdijcomplex Middelburg
Benieuwd hoe de monniken vroeger leefden en wat hun bezighield? Tijdens de zomermaanden kun je elke donderdag kan een kijkje nemen in het Abdijcomplex in Middelburg onder leiding van een gids. De abdij stamt uit 1100 en is door de jaren uitgebouwd tot een indrukwekkend hart van de stad. Tijdens de rondleiding zie je onder andere de zestiende-eeuwse Zeeuwse wandtapijten in het Zeeuws Museum en de Statenzaal. Ook wandel je door de eeuwenoude Kloostergangen naar de idyllische kruidentuin, betreed je de crypte in de kelder en bekijk je de drie aaneengesloten kerken die onderdeel uitmaken van het complex.

Tickets zijn verkrijgbaar voorafgaand aan de rondleiding bij de balie van het Zeeuws Museum (balie open vanaf 11.00 uur). Er is plaats voor maximaal 25 personen.

Rondleidingen met gids Stadhuis Middelburg
Het laatgotische stadhuis van Middelburg wordt alom gezien als een van de mooiste monumenten van Nederland. Je hoort tijdens de rondleiding alles over de veelzijdige geschiedenis van dit prachtige monument. Tickets: te koop bij de Tourist Info in de Drvkkery (Markt 51). Verzamelen rondleiding: op het bordes van het stadhuis.

 Rondvaart Middelburg
Elke dag in het toeristenseizoen (vanaf eind maart) kun je de Middelburgse grachten verkennen per rondvaartboot. Onderweg hoor je alles over de geschiedenis achter de mooie pak- en herenhuizen die je tegenkomt. 

Achter de Houttuinen 39, Middelburg
rondvaartmiddelburg.nl

Rondvaart vanuit Middelburg naar het Veerse Meer
Een schitterende tocht over het Kanaal door Walcheren met prachtig uitzicht over de wijdse polders van Walcheren is pas het begin van de reis aan boord van luxe passagiersschip ‘Lady Madeleine’. Aan het eind van het kanaal maak je een heuse schutting mee in de sluizen van Veere. Na deze schutting volgt een rondvaart over het Veerse Meer.
Het schip vaart van begin mei tot eind september dagelijks (voor tijden: zie website van de organisatie). De rondvaart duurt ongeveer drie uur. Airconditioning, bar/restaurant en kinderamusement aan boord aanwezig. Het schip is aangepast aan mindervaliden. Vertrek: Loskade, Middelburg - tegenover NS-station.

rederij-dijkhuizen.nl

Speelpaleis Bambini
Je waant je in Speelcircus Bambini in de wereld van het circus! Er is van alles te beleven. Van een snoezelhoek tot een spectaculaire freefallglijbaan. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze indoorspeeltuin, maar... er is ook een buitenspeelterrein van maarliefst 600 m2.  Openingstijden: zie site.

Baskensburgplein 2, Vlissingen - 0118-415400.
speelpaleisbambini.nl

Sportvissen of zeehonden spotten op de Oosterschelde met ms. Desire vanuit Colijnsplaat
Afvaart dagelijks 8.00 uur (voor groepen of bij minimaal tien personen). Van mei t/m september ook avondvissen op paling en tong (17.00 – 24.00 uur). Er zijn ook opstapdagen (zie de online agenda op de site van de organisatie). Hengels en aas op bestelling verkrijgbaar. Reserveren gewenst: 0113-695462. Naast sportvistochten kun je ook met het schip mee om zeehonden te spotten. Dagen en tijden vind je in de online agenda op de site van de organisatie.
zoetewey.nl  

Stadswandeling met gids door Middelburg
Ervaar historisch Middelburg. Wandel met een gids door de monumentale binnenstad, onder hoge abdijtorens en door schilderachtige steegjes. Laat je verrassen door de grootste schoonheid in de kleinste details. Tickets: te koop bij de Tourist Info in de Drvkkery (Markt 51). Hier wordt ook verzameld voor de wandeling.

Stoomtrein Goes-Borsele
Een authentieke reis met een echte stoomtrein door een prachtig landschap. Combineer je rit met andere leuke attracties langs de lijn! Leuk voor alle leeftijden. Kijk voor de dienstregeling op de site van de organisatie.

Albert Plesmanweg 23, Goes.
destoomtrein.nl

Terra Maris
In Museum voor natuur en landschap Terra Maris maak je kennis met het Zeeuwse landschap en de natuur. Voor kinderen zijn hier het hele jaar door heel veel bijzondere activiteiten. Ze kunnen daarnaast lekker spelen en ontdekken in de tuin van het museum.

Duinvlietweg 6, Oostkapelle
terramaris.nl

Theetuin Onder de notenboom en TINT Interieurstyling
In deze sfeervol aangelegde siertuin aan de rand van Wolphaartsdijk kun je van begin mei tot en met oktober genieten van rust, Franse brocante en verse lekkernijen. Het is op alle weekdagen ook mogelijk een echte Engelse High Tea te reserveren. Openingstijden: zie de site van de organisatie.

Noorddijk 10, Wolphaartsdijk - 06- 23912516.
theetuinwolphaartsdijk.nl


Theetuin Plantlust
Op het terras kun je genieten van een kop koffie, thee, cappuccino of latte macchiato, met heerlijke ambachtelijke appeltaart (de theetuin heeft er een eerste prijs mee gewonnen tijdens de appeltaartenroute in Veere). Ook kun je lekker genieten van frisdrank en ijs. Geniet van de rust in de tuin en beleef hoe leuk een theetuin kan zijn.

Zanddijkseweg 9, Veere
06-15237604

plantlust.nl

Tuin ’t HOFJE
Tuinieren is de grote passie van Joke Cijsouw. Ze heeft rond haar boerenhof een pracht van een tuin gerealiseerd met veel borders, mooie buxussen en ook volop bloemenkleur van, bijvoorbeeld, rozen. Er lopen ook ganzen en schapen in de buurt. Ook kun je een kopje koffie doen met wat lekkers en brocante kopen. Vanaf half april is de tuin elke donderdag open. 

Noordweg 4 Biggekerke
tuinthofje.nl

Vuurtoren Westkapelle
Als je de 52,3 meter hoge vuurtoren van Westkapelle beklimt heb je een fantastisch mooi uitzicht over het dorp, de Westerschelde en Walcheren. Openingstijden: zie website van de organisatie.

polderhuiswestkapelle.nl

Zeehondentocht vanuit Yerseke
Maak een rondvaart van 2,5 uur vanuit Yerseke met vissersschip YE100 over Nationaal Park de Oosterschelde. Tijdens de tocht bezoek je de Zeehonden die op de zandbanken bij de Zeelandbrug rusten. Je ziet ze van ongelooflijk dicht bij. Onderweg hoor je van alles over dit mooie vaargebied en voor kinderen zijn er doeboekjes. De zeehonden liggen alleen op de zandbanken bij laag water. Daarom zijn de tochten altijd op een ander tijdstip. Zie de site van de organisatie voor afvaartdagen en -tijden. 

rondvaartenyerseke.nl

Zeeuws Archief
In het Zeeuws Archief zijn regelmatig tentoonstellingen over de geschiedenis van Zeeland en Middelburg.

Hofplein 16, Middelburg
zeeuwsarchief.nl

Zeeuws Museum
Dit toonaangevende museum heeft een indrukwekkende collectie die je geheid zal verrassen. Niet alleen vanwege de inhoud, maar ook door de originele presentaties. Het museum daagt je uit om op een andere manier naar de Zeeuwse geschiedenis te kijken en combineert in haar tentoonstellingen de permanente collectie vaak met moderne objecten.

Abdij, Middelburg
zeeuwsmuseum.nl

Zwembaden
- De Parel, Domburg
Babelweg 2, roompotzwemparadijs.nl
- Omnium, Goes
Zwembadweg 3 / omnium.nl
- Vrijburgbad, Vlissingen
Sportweg 2 / optisport.nl/vrijburgbad
- Zwemparadijs de Roompot, Kamperland
Sophiaweg 1, roompotzwemparadijs.nl