Excursie Natuur Wandelen

Overzicht Natuurexcursies Zeeuws-Vlaanderen

Overzicht Natuurexcursies Zeeuws-Vlaanderen

Boulevard de Wielingen 1
4506JH Cadzand
Nederland

Speciaal voor de natuurliefhebber stelde de Badkoerier een overzicht samen van alle prachtige gebieden en excursies die er in Zeeuws-Vlaanderen te vinden zijn.

De Braakman 
De Braakman Speelbos: In het natuurgebied Braakman-Noord je het speelbos van Staatsbosbeheer. Je kunt hier hutten bouwen, klimmen in en op het enorme klimtoestel en kliederen met water bij de pomp, dammetjes bouwen in de plas of verstoppen in de vele kreekjes. dagelijks toegankelijk, gratis Locatie: Parkeerplaats De Braakman, Oostzeedijk, 4521 PW Biervliet. 

Kijkje bij Waterdunen 
Rondleiding met gids van Het Zeeuwse Landschap door Waterdunen. Wandeling of Fietstocht. Je krijgt uitleg over dit unieke project met kustverdediging, getijdenduiker, de plannen voor het recreatiegebied en de aanwezige en toekomstige natuurwaarden. 

Strandjutterstocht voor kinderen 
Tocht speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar (+ min. één volwassene) over het strand van Cadzand. Samen met de gids van Natuur&Zo en de snuffelrugzak jutten naar mooie schelpen of haaientanden op het strand. 

Zomeravondwandeling in De Verdronken Zwarte Polder 
Ruim honderd jaar geleden nam de natuur hier de regie: een dijkdoorbraak maakte van deze voormalige polder een afwisselend natuurgebied. De Verdronken Zwarte Polder is nu een zandig schor, door een hoog duin begrensd van de Westerschelde. Landinwaarts zijn de duinen begroeid met struwelen. Er leven talloze plantenen vogelsoorten.

Snuffelen aan Zee 
Ga je mee snuffelen aan zee? Op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van Natuur&Zo gaan jij en je (groot) ouders deze ochtend onderzoeken wat de zee en het strand ons te bieden hebben.

Wandeling Zwin Natuur Park 
Het grootste deel van Het Zwin, een groot duin-, slikken- en schorrengebied, ligt op Belgisch grondgebied. Iedere zaterdag en zondag kunt u met de natuurgids mee voor een twee uur durende tocht door het gebied. 

De Verhalen van de Zwinstreek 
Fietstocht van ca. 20 km met gids door het groene landschap van west Zeeuws-Vlaanderen. De rode draad in het verhaal is hoe dit landschap gevormd is. Wat zich hier in het verleden afspeelde - vooral ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog - is tot op de dag van vandaag te zien. Stop- en vertelplaatsen zijn onder meer de Olieschans, de Kruisdijkschans en Aardenburg. 

Modderen en ploeteren door Het Verdronken Land van Saeftinghe 
Een tocht door Het Verdronken Land van Saeftinghe is pittig, maar een onvergetelijke ervaring! Ongeveer 3 uur lang loodst de gids u door het grootste brakwaterschor van Europa. Over slik en schor, vaak dwars door een van de honderden geulen. En dan voor de vloed weer terug zijn natuurlijk! 

Ontdek de Margarethapolder 
Van Napoleons soldaten kampement naar hoogwatervluchtplaats voor dieren. In deze polder spot je een diversiteit aan vogels en ander fauna. Dit gebied is alleen toegankelijk met een gids van Staatsbosbeheer. Hij neemt je mee van de gebaande paden, dwars door velden en graslanden.