Food & Drinks Activiteit

Pannenkoeken eten bij de Graanhalm

graanhalm pannenkoeken bakken
Pannenkoeken eten bij de Graanhalm

Burghse weg 53
4328 LA Burgh-Haamstede
Nederland

Zonder een bezoek aan de Pannekoekenmolen is je verblijf op Schouwen-Duiveland eigenlijk niet compleet. De iconische molen De Graanhalm is al decennia lang in de familie Landegent. 

De nieuwe generatie, Marius Landegent, Kiki Meijer en hun team, zorgen iedere dag weer dat je met een vrolijk gevoel en een goed gevulde buik weer vertrekt. Van Zeeuwse Vlegeltarwe wordt er in de molen volkoren meel gemalen en daar maken de pannenkoekenbakkers dan weer echte Zeeuwse pannenkoeken van.  

Een echt uitje
Eten bij de Pannekoekenmolen is voor iederéén leuk, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. In de grote tuin is altijd wel een leuk tafeltje te krijgen. Vlakbij de speeltuin of knus in de boomgaard. Maar ook binnen in het restaurant zit je gezellig en verveel je je niet. Alleen al de bakkers aan het werk te zien met de hete pannen is een beleving op zich. Marius: “Het is vaak druk bij ons, maar we willen absoluut dat onze gasten hier op hun gemak kunnen eten en genieten.” Dat lukt doorgaans wel, je kunt eindeloos variëren met de pannenkoeken, van zoet tot hartig en met uiteraard een heerlijk huisgemaakt ijsje na.

Molenwinkeltje
En voor je naar huis gaat, duik je natuurlijk nog even het molenwinkeltje in voor een unieke souvenir, lekkere bakmix of een speciaal molenbiertje. Kiki: “We hebben een aantal jaar geleden zelf Westhoekbieren laten brouwen, inmiddels zijn het er zes. De producten in de winkel zijn echt eigen en authentiek, we proberen ieder jaar weer met nieuwe dingen te komen.” Na lekker eten, drinken en spelen dan nog een laatste rondje in de draaimolen. Iedereen moe, maar voldaan naar huis!