Activiteit

Romantische uitjes op Walcheren en de Bevelanden

valentijn hart
Romantische uitjes op Walcheren en de Bevelanden

Veerweg 15
4493 AL Kamperland
Nederland

Zondag 14 februari is het Valentijnsdag. Een mooie gelegenheid voor een groots romantisch gebaar, maar onderstaande tips zijn natuurlijk alle andere dagen van het jaar ook prima voor een uitje met je geliefde.

Veere

Dit kleine stadje aan het water straalt een en al romantiek uit. Straten met kinderkopjes. Overal torentjes en trapgevels. Het is alsof je door een ansichtkaart van Anton Pieck wandelt. Tip: tijdens een wandeling over de Veerse bolwerken heb je een prachtig uitzicht op de stad.

 

De kust

De golven, de wind, het zand en een heerlijk lange wandeling. Hoe fijn is het niet om met zijn tweetjes, diep in jullie winterjassen weggedoken een strandwandeling te maken. Tip: ga ook eens naar de immense golven bij de dijken van Westkapelle en Vlissingen kijken als het stormt. Ook op Neeltje Jans kun je heerlijk getweeën uitblazen.

 

De Manteling

Het mooiste bos van Zeeland is aangelegd rond een aantal prachtige buitenplaatsen. Je kunt hier heerlijk wandelen over de brede lanen, met hier en daar zicht op een paleisje, landhuis of kasteeltje.

 

Nisse

Nisse is een van de mooiste dorpjes van Zeeland. Op het rustige dorpsplein lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Buitenom de eenden die hier in de vijver zwemmen heb je hier meestal het rijk alleen. Tip: dit is een heel erg mooie plek voor een aanzoek.

 

Sprekende gevels

Liefde is soms alleen in een gedicht onder woorden te brengen. Kom je zelf niet veer verder dan 'Ik houd van jou en blijf je trouw?' Geen nood. Er zijn meer dan 20 Middelburgse gevels versierd met gedichten. Zoek de adressen op op www.kunstroutemiddelburg.nl en neem je lief mee op een poëtische wandeling door het monumentale centrum van Middelburg.

 

Chocolade

Chocolade en liefde gaan hand in hand. Er zijn in Zeeland talloze mooie chocoladewinkels. Chocoladewinkel nr. 15 verkoopt fairtradechocolade en Noordbevelandertjes. In Middelburg vind je drie hippe chocoladezaken: Chocolate Lovers, het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire Zaken en Kakao. chocoladewinkelnr15.nlchocolatelover.nlministerievanchocolade.nl en kakao.nl.

 

High Tea

Heerlijk lang met elkaar kletsen en ondertussen genieten van allerlei heerlijke hapjes zoals mini-sandwiches, quiches, scones met clotted cream, fruit en nog veel meer lekkers. De Campveerse Toren in Veere serveert een fantastische high tea en vooral de luxe variant daarvan (met oa een citroem meringue, maar ook Thaise Visballetjes) is niet te versmaden. Honey Pie is een grote favoriet bij Zeeuwse vrouwen voor high teas en voor high chocolates want ze zijn ijzersterk in taarten bakken. honeypie.eu en campveersetoren.nl

 

Film

Lekker samen een filmpje pakken en je mee laten slepen door een romantisch verhaal. Dat is natuurlijk een heerlijk uitje voor twee. cinecity.nldavincicinema.nl en cinemamiddelburg.nl