Natuur Wandelen Food & Drinks Activiteit

Rondleidingen wijngaard Elmare

rondleidingen wijngaard elmare catharinahoeve
Rondleidingen wijngaard Elmare

Biezenstraat 40
4529 JK Eede
Nederland

Bezoek landgoed De Catharinahoeve en laat u rondleiden over het mooi aangelegde landgoed! Leer meer over het unieke verhaal: waarom het Zeeuws-Vlaamse land bij uitstek geschikt is om uitzonderlijke druivenrassen te verbouwen en waarvan Zeeuws-Vlaamse wijn van topkwaliteit geproduceerd wordt (merk: Elmare).

De Elmare wijn- en fruitgaarden bevinden zich op het landgoed dat ooit gesticht is door de monniken van de abdijen in Gent. Op deze kalkrijke oevergronden van de vroegere Scheldedelta worden diverse druiven en fruitrassen verbouwd, waarvan wijnen en sappen gemaakt worden die die het predicaat “excellent” verdienen.

De tour begint met koffie of thee met een ‘homemade’ lekkernij, gevolgd door een rondleiding door de wijngaarden. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over de verschillende druivenrassen en fruitsoorten die worden geteeld op de Catharinahoeve. Uiteraard heeft u de gelegenheid om vragen te stellen en uit eerste hand te horen wat er nodig is om de Elmare Streekproducten te maken waar we zo trots op zijn.

Aan het einde van de tour krijgt u de gelegenheid om onze wijnen en andere producten te proeven en te kopen; geniet daarbij van het uitzicht op het prachtige omliggende polderlandschap van de Zeeuws-Vlaamse grensstreek en de dieren van zorgboerderij Juutsom, dat ook gevestigd  is op het landgoed.

Rondleiding en uitleg, duur max. 1 uur (incl. koffie/streek lekkernij) 

Na afloop kunt u nagenieten op het terras van het proeflokaal. Dit is geopend:  Zomers van 10.00 tot 18.00 uur van dinsdag t/m zaterdag. Vanaf 8 september tot 31 oktober op woensdag, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur - en tijdens de Open Wijngaarddagen, dat het derde weekend van september plaats vindt.

Graag wel even reserveren voor de rondleidingen: info@elmare.eu