Wandelen Cultuur

Struikelsteenwandeling

Struikelstenenwandeling
Struikelsteenwandeling

Meelstraat 6
4301 EC Zierikzee
Nederland

Voor een stukje bijzondere geschiedenis kun je met een gids een wandeling maken langs struikelstenen, ook wel Stolpersteine genoemd. Deze liggen verdeeld over verschillende adressen in verschillende steden.

Deze kleine keien, bedekt met een bronskleurig plaatje, liggen voor de deuren van toenmalige woningen van Joodse inwoners. In 1942 werden deze mensen uit hun huizen weggevoerd. Zij werden vermoord in de vernietigingskampen en kregen nooit een graf. Iedere steen vermeldt de naam, geboortejaar, plaats en datum van overlijden.

De gids vertelt de verhalen achter de stenen, waardoor de slachtoffers weer een naam en een gezicht krijgen en zij op deze manier niet worden vergeten.  

Er liggen van deze steentjes in Zierikzee, Middelburg, Goes, Vlissingen, Hulst, Sluis en Terneuzen, maar een rondleiding kun je enkel in Zierikzee krijgen. Wil je meer weten over de achtergrond van de struikelstenen, kijk dan op struikelstenenzeeland.nl. Als er minimaal vier personen aanmelden vertrekt de wandeling vanaf het Stadhuismuseum in de Meelstraat 6 Zierikzee. Je kunt het gemakkelijk inplannen wanneer het je uitkomt, want dag en tijd zijn op aanvraag. Mail naar struikelsteenwandeling@gmail.com of bel naar 06-53149888 voor meer informatie en boekingen.