Activiteit

Van fontein tot spetterparadijs

Van fontein tot spetterparadijs

Maireweg 7
4328 GR Burgh-Haamstede
Nederland

Verkoeling op warme zomerdagen.

Zomerse dagen met veel zon zijn natuurlijk heerlijk, maar dat vraagt op sommige momenten ook om de nodige verkoeling. Water van de zee of een meer zijn dan geschikt, maar waterspeeltuinen, zwembaden of zelfs fonteinen kunnen ook verfrissing én plezier opleveren. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet. 

Zwem- en speelbad Jachthaven Bruinisse

In het hart van de jachthaven van Bruinisse is een zoetwater zwem- en speelbad aangelegd. Er staan in het ondiepe water diverse speeltoestellen en de kinderen zijn hier zo uren zoet.  En ook voor de ouders gunstig gelegen. Terwijl je de kinderen in de gaten kunt houden, drink je een lekkere kop koffie of een koel drankje op het terras of lees je even een boek op de bankjes in het groene gras naast de baden. 

Aquapark Port Zélande 

Op en om de Brouwersdam is er genoeg water om je in te verkoelen en tegelijkertijd sportief bezig te zijn. Het speelparadijs in Port Zélande is daarop een verrassende aanvulling. Een reusachtig waterparcours van luchtkussens midden op het open en ondiepe water. Het parcours bestaat uit 48 opblaasbare attracties en is maar liefst 48 meter lang! Klimmen, klauteren, glijden en plonzen maar! Het waterpark biedt verkoeling en is tegen betaling toegankelijk. 

Poedelen in de fontein

Ze zijn er in eerste instantie niet voor gemaakt, maar hoe aanlokkelijk is soms het water van een fontein op een pleintje in de stad? In Zierikzee vind je maar liefst twee ‘kikkerfonteinen’, eentje aan het Havenpark en eentje op het Maerpleintje. Vier kikkers op de rand spuiten water in mooie boogjes, blijf daar maar eens van af… Op het Havenplein in Zierikzee is nog een waterelement in de straat aangebracht, het centrum van Renesse heeft er sinds kort ook eentje. Het water spuit hieruit omhoog. Een boel lol gegarandeerd!                 

Spetterparadijs

Het is een regelrechte hype: waterspeeltuinen. Je vindt ze op Schouwen-Duiveland op diverse plekken, onder andere Camping Julianahoeve en Strandpark de Zeeuwse Kust hebben er eentje. De Duinhoeve heeft misschien wel de mooiste en grootste van allemaal. Met glijbanen, fonteinen en andere speelmogelijkheden zijn de kinderen hier wel een poosje zoet. Ook al zit je niet op de camping, de waterspeeltuin is toch gratis toegankelijk. Ga je een dagje naar Waterland Neeltje Jans? Daar zijn ook waterspeeltoestellen, maar let op: zout water en niet verwarmd.   

Koepeltje Scharendijke

Je moet even weten hoe je er komt, (parkeren bij cafetaria ’t Koepeltje en dan de trap over het duin nemen) maar als je het Koepeltje van Scharendijke eenmaal weet te vinden, ben je snel verkocht. Hier staat een groot speeltoestel in het water en zelf kun je lekker met je stoel of handdoekje in het gras gaan zitten. Een heerlijke plek waar je de ruimte hebt en op de steiger ook krabbetjes kunt vangen. Zwemmen kan er prima, wel even waterschoenen aan voor de zekerheid.