Wandelen Natuur

Weatherproof de natuur in

Weatherproof de natuur in

Voorstraat 5
4503BH Groede
Nederland

Het is herfst. Soms heb je een zonnige dag, soms heb je een regenachtige dag, maar nog veel vaker heb je een we-weten-niet-precies-wat-voor-weer-het-wordt dag met, bijvoorbeeld, van die 50% kans op regenmeldingen in je weerapp. Ja, dat kan alle kanten op!

Ga je voor een indoorattractie of toch de natuur in? Soms kies je automatisch voor de veilige optie en loop je zomaar een stralende herfstdag in de natuur mis. Helemaal niet nodig! Daarom hebben we een paar leuke weatherproof tips om te genieten van de natuur in Zeeland.

Wandeling over de bolwerken van Middelburg

De bolwerken van Middelburg liggen rond het stadscentrum. Samen vormen ze een smal, maar wel heel lang park van zo’n vijf kilometer. Er loopt een wandelpad over de gehele lengte. Je kunt er dus prima wandelen. Onderweg heb je schitterend uitzicht op de vesten en de huisjes aan de overkant. Komt er een bui aanwaaien, dan zit je op bijna alle punten van je wandeling binnen zo’n vijf minuten in de binnenstad waar je kunt winkelen of een cafeetje in kunt duiken om te schuilen. 

De bossen van Dishoek
Als er motregen dreigt, dan zit je in de bossen bij Dishoek helemaal goed voor een stevige wandeling. Ook kun je er een kort fietstochtje maken. Gaan de druppels harder, dan schuil je even onder de bomen. Breekt ineens de zon door? Dan pak je zo een duinovergang en zit je in no time op het strand of een golvend duinpad. De Manteling (zie pagina XX) is ook een prima optie, trouwens. Ook daar kun je zowel wandelen als fietsen. 

Indoortuinen
In je nabije omgeving zijn er twee indoortuinen waar je je prima een paar uur kunt vermaken. In Omnium Goes vind je een zwembad, maar ook het Expeditie Bos, een prachtige tropische tuin waar je van alles kunt leren over hoe nuttig tropische planten zijn, maar vooral ook kunt genieten van hoe mooi ze zijn. Wil je je uitje een beetje spannender maken? Er is een skywalk en je kunt het tropische bos ook als een escaperoom beleven (Zwembadweg 3, Goes – omnium.nl). 
Bij Berkenhof’s Tropical Zoo hebben ze, naast een grote verzameling prachtige exotische planten ook heel wat exotische dieren. Grappige aapjes, kleurrijke papegaaien en kameleons gluren nieuwsgierig van tussen de bladeren. Af en toe zie je ook een slang of vogelspin, maar die zitten veilig achter glas of gaas. (Langeweegje 10-A, Kwadendamme – tropicalzoo.nl). 

Strandwandeling bij een dorpskern in de buurt
Bij de kustdorpen op Walcheren kun je ook als er een buitje dreigt best een korte strandwandeling maken. Er zitten vaak veel strandpaviljoens dicht op elkaar en dus is er altijd wel een plekje om te schuilen. Op het gedeelte tussen Zoutelande en Westkapelle zitten er zoveel met relatief korte afstanden ertussen dat je er zelfs best een flinke wandeling van zou kunnen maken. 

Of: in je regenpak op stap
Je kunt natuurlijk ook gewoon supergoed voorbereid op stap gaan en een regenpak meenemen. Een paraplu heeft in Zeeland vaak wat minder zin. Als het regent, wil het ook nogal eens flink waaien.