Activiteit Workshop

Workshops: ontdek hoe creatief (en handig) je eigenlijk bent! 

workshop
Workshops: ontdek hoe creatief (en handig) je eigenlijk bent! 

Nieuwe Burg 8
4331 AH Middelburg
Nederland

Weet je wel hoe creatief je eigenlijk bent? Je kunt vast beter tekenen, knutselen, schilderen en koken dan je denkt. We zetten een paar leuke workshops voor je op een rij.


Culinaire workshops bij Het Azijn Attelier
Op dit adres kun je voor heel veel verschillende leuke workshops terecht. Vaak zijn ze culinair van karakter, maar ga je geen hele maaltijden koken. Lekker toegankelijk dus en je maakt dingen waar je nog heel lang plezier van gaat hebben. Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je mosterd of wijnazijn maakt. Maar wil je kunt ook scrub of boddy butter maken. Bij de workshops zijn vaak ook een lunch of een andere lekkere maaltijd inbegrepen en aan het eind krijg je natuurlijk al je eigengemaakte producten mee. 

Nieuwe Burg 8 - Middelburg, het azijnattelier.nl 

Natuurworkshops voor kinderen bij Terra Maris
Bij Terra Maris hebben ze het begrepen: een museum is pas écht leuk als er ook heel veel te doen is. Het hele jaar door worden hier leuke workshops en activiteiten voor kinderen georganiseerd. Kinderen kunnen hier gewoon individueel aan meedoen (je hoeft dus geen groepje te verzamelen). Aanmelden is wel handig, want alle activiteiten zijn immens populair. Kleine natuurliefhebbers kunnen hier onder andere Bij-kletsen met de imker, op pad met de boswachter of van alles leren over archeologische vondsten op het strand en er is nog veel, veel meer te doen! Een actueel programma vind je op hun site.

Duinvlietweg 6 – Oostkapelle, terramaris.nl

Papier maken bij Filiaal Vlissingen
Heb je twee linkerhanden? Maakt niet uit! iedereen kan papier maken en het levert altijd iets moois en unieks op! Je gaat bij Agnes den Hartogh van Filiaal Vlissingen aan de slag met papierpulp, gemaakt van Westerscheldewater. Voeg gerust wat Zeeuwse elementjes toe. Een beetje zand of dons van een meeuwenveer. Het papier moet even drogen, dus je kunt het de volgende dag ophalen of op laten sturen. Je kunt ook bij Agnes terecht voor een paar uurtjes Urban Sketching. Tekenen op de leukste locaties in Vlissingen waarbij je alles leert over perspectief en compositie.

Walstraat 20 – Vlissingen, filiaalvlissingen.nl

Schilderfeestje bij Atelier In-perspectief,  
Vóór je deze schilderdag bezoekt, heb je al een afbeelding doorgegeven. Bij aankomst staan de contouren al uitgetekend. In een ontspannen sfeer ga je na de uitleg over kleuren mengen en schildertechnieken aan de slag met een gezamenlijk meesterwerk. Tijdens het schilderen is er genoeg tijd om gezellig te kletsen en elkaars werk te bewonderen. Ondertussen krijg je tips en adviezen om het kunstwerk nog mooier te maken.

Ambachtsweg, 9 - ’s-Heer Arendskerke, in-perspectief.com

Workshop Klusvrouwen
Timmeren, zagen boren. Met de hand en elektrisch. Niet iedereen begint daar even makkelijk aan. Esther en Bianca, twee handige vrouwen, willen daar verandering in brengen. Ze helpen je op weg bij klussen die vaak blijven liggen. Dat schilderij dat je al weken op wilt hangen. Het gereedschap waar je je niet bij thuis voelt. Die lamp die je wilt ophangen maar daar maar verloren in een hoekje staat. Herkenbaar? Tijdens hun basiscursus mag je alle gereedschappen zelf uitproberen. Ook een stukje elektriciteit komt aan bod. Dit voorjaar starten ze voor het eerst de cursus 'maak je eigen oppottafel'. Leuk voor in de lente, en je leert tegelijk een boel gereedschap in praktijk brengen! De Klusvrouwen hebben een eigen workshopruimte in Vlissingen maar kunnen ook een workshop op locatie geven. 

Dreesstraat 2 - Vlissingen, deklusvrouwen.nl