Activiteit Informatie Varia

Zeeland is een plaatje, instatips voor jouw vakantie

Zeeland is een plaatje, instatips voor jouw vakantie

22 Koningin Emmaweg
4354 KD Vrouwenpolder
Nederland

Wat doe je zoal tijdens je vakantie in Zeeland? Genieten met een hoofdletter G, natuurlijk. En... foto's maken! Daar vind je hier wat extra inspiratie voor.

Naar het strand, wandelen, fietsen en… heel veel foto’s maken. Je onderwerp is het liefst iets dat echt past bij een vakantie aan de kust. 

Een gedachte voor het nieuwe jaar: moet alles op de foto? Nee toch?

De kampvuurregel
Hoe vol staat jouw telefoon met foto’s waar je eigenlijk nooit naar kijkt? Of tig foto’s van exact hetzelfde ding? Ik heb dat zelf heel erg met kampvuurtjes (of eigenlijk alles waar vuur aan te pas komt). Dat ziet er zo gaaf uit. Dat móét ik vastleggen. En een seconde later hebben de vlammen net een andere kleur. Ja, dan moeten ze weer op de foto natuurlijk. Wanneer ik de boel dan de volgende dag bekijk, scroll ik door een grote, vrijwel identieke vlammenzee. In m’n hoofd was het mooier. Hier heb ik de kampvuurregel voor mezelf van afgeleid. Het moment is misschien prachtig, maar gaat een foto het moment ook echt zo mooi vangen? Is het antwoord nee, dan maak ik ook lekker een keer geen foto. 

Roodborstje
Vogeltjes blijven een uitdaging voor me. Zodra ik de op de foto wil zetten, vliegen ze weg. Dus dat heb ik pas geleden een keer anders aangepakt. Ben ik gewoon heel stil blijven staan om naar een roodborstje te kijken. En ja hoor, vleugelmans bleef lekker op z’n tak zitten, zelfs toen ik een stap dichterbij zette. Een magisch moment dat ik fotograferend nooit meegemaakt zou hebben. Maar ik ga niet doen of ik een heilige ben op het gebied van geen foto’s nemen… Een week later heb ik gewoon weer zo’n beestje gestalkt. Die foto staat bij dit artikel. 

Wat ik maar mee wil geven: wanneer je op vakantie bent, barst het van de onvergetelijke momenten. Momenten die in je herinnering soms aanzienlijk mooier zijn dan op een plaatje. Ik zou zeggen: geniet er maximaal van en fotografeer een beetje minder. Behalve als er een kampvuur in de buurt is dan, hè. Dat moet natuurlijk minstens dertig keer op de foto!