Beleef de omgeving van Schouwen-Duiveland

zierikzee

Historie uitgelicht

De geschiedenis van Schouwen-Duiveland is klaar om ontdekt te worden. Met meer dan twaalfhonderd monumenten heeft het eiland een ware schat aan erfgoed en verhalen. Niet voor niets staat het in de landelijke top 10 van monumentengemeenten. Al wandelend door de schilderachtige straatjes of fietsend door het weidse landschap, komt de lange en rijke geschiedenis van Schouwen-Duiveland dan ook vanzelf tot leven. Van de middeleeuwse poorten in Zierikzee, de mooie ring van Dreischor of de eeuwenoude tradities van straô van de Schouwse dorpen, elke plaats vertelt zijn eigen unieke verhaal.

strand

Strand uitgelicht

De stranden van Schouwen-Duiveland staan garant voor een imposant schouwspel. Het samenspel van wind, water en zand zorgen voor een kustlandschap dat geen één dag hetzelfde is. Met éénentwintig kilometer aan uitgestrekte stranden biedt Schouwen-Duiveland haar strandgasten alle ruimte om te genieten. Van de zon en gezelligheid tijdens een lange zomerse dag of de wind en de woeste branding tijdens een strandwandeling in het najaar. Schouwen-Duiveland koestert haar stranden, die niet alleen schoon maar ook veilig zijn. Schouwen-Duiveland is niet voor niets dit jaar uitgeroepen tot één van de meest duurzame kustbestemmingen ter wereld.

bos

Bos uitgelicht

Het grootste bos in Zeeland is Boswachterij Westerschouwen, gelegen aan de kust van Schouwen-Duiveland. Een heuvelachtig duinlandschap, met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Vogelrijke bosranden met vele soorten bomen en planten. Eén van de mooiste gebieden van Zeeland. Boswachterij Westerschouwen is 330 hectare groot met volop recreatiemogelijkheden. Te voet, per fiets of met een paard? Grotendeels is het prachtige natuurgebied vrij te bezoeken. Liever met een gids op pad? Aan de hoofdingang van het bos, aan de Kraaijensteinweg, staat de excursieschuur.