Bijzondere tuinen

Theetuin de halve maan

In het pittoreske Goedereede (Goeree-Overflakkee) ligt theetuin de Halve Maan. Geniet hier van de lekkerste homemade zoetig- en hartigheden bij de thee of koffie. Oostdijkseweg 19, 3252 LL Goedereede. 

theetuin de halve maan

Theetuin Keizershof

Kom tot rust in de sfeervolle theetuin Keizershof! (Goeree-Overflakkee) Heerlijk landelijk genieten van al het lekkers en van de rust en ruimte op de boerderij. Damweg 1a, 3251 LB Stellendam.

theetuin keizershof

Beeldentuin achter de Westduinen

De tuin, de beelden, het omringende duinlandschap en de nabijheid van de zee vormen samen het unieke van Beeldentuin Achter de Westduinen. De tuin omvat kunst van circa 20 Nederlandse en internationale kunstenaars. Dijkstelweg 58, 3253 TB Ouddorp (Goeree-Overflakkee).

beeldentuin achter de westduinen

Theetuin de Bongerd

Onthaasten en smullen lukt in theetuin de Bongerd. Molendijk 65, 3249 AN Herkingen (Goeree-Overflakkee).

theetuin de bongerd

Pluktuin Bloemenliefde

Zelf jouw eigen mooie en vrolijke boeket plukken? Dat kan, bij Pluktuin Bloemenliefde! Hazersweg 56, 3253 XG Ouddorp (Goeree-Overflakkee).

pluktuin bloemenliefde

Pluktuin de Kruidenstee

In pluktuin de Kruidenstee kun je afhankelijk van het seizoen diverse kruiden en eetbare bloemen plukken. Er groeien hier meer dan 40 verschillende kruiden en circa 30 verschillende eetbare bloemen. Vrouwtjesweg 78, 3243 AW Stad aan ’t Haringvliet (Goeree-Overflakkee).

pluktuin de kruidenstee

Theethuin de Stokroos Nieuwerkerk (Schouwen-Duiveland)

In de heerlijke tuin kun je terecht voor thee (en koffie). Van een simpel kant en klaar zakje tot kruidenthee die je uit de pot schept. En daarbij horen natuurlijk de lekkerste zelfgemaakte taarten. Van appeltaart tot pruimentaart, het aanbod is steeds weer anders. Kinderen kunnen een ponyritje maken en in de zomer ronddwalen in het maisdoolhof.

Theetuin de stokroos

Pluktuin Noordgouwe (Schouwen-Duiveland)

Zelf je veldboeket bij elkaar plukken dat geeft toch veel voldoening. Op de website pluktuinlafleur.nl kun je bekijken welke bloemen er bloeien. De tuin is onbemand, dus je plukt, checkt de prijs en rekent zelf contant af of scant een QR code om te betalen. Leuk en makkelijk!

pluktuin noordgouwe