Nieuwjaarsduik in Zeeland

Mariska den Hartog
duik

In Zeeland kun je op diverse plaatsen lekker fris aan het nieuwe jaar beginnen door mee te doen aan een Nieuwjaarsduik. Er zijn een aantal flink massale duiken, maar ook wat kleinere die een intiemer karakter hebben. Gezellig is het er sowieso, of je nu gaat meedoen of alleen maar komt kijken hoe anderen het water in plonzen. Laat dat nieuwe jaar maar komen!

Waar kun je op 1 januari 2023 te water?

Breskens, strandpaviljoen Halve Maentje, 12.00 uur

Cadzand, strandpaviljoen de Zeemeeuw, 12.00 uur

Domburg, Strandpaviljoen Noordduine 14.00 uur

Ouddorp, Strand Flauwe werk 14.00 uur
www.nieuwjaarsduikouddorp.nl

Vlissingen, Badstrand Boulevard Evertsen, 13.00 uur

Westenschouwen, strand Rotonde, 15.00 uur
www.nieuwjaarsduikwestenschouwen.nl

Zonnemaire, Haven van Bommenede 13.00 uur

Zoutelande, Strandpaviljoen de Strandzot, 12.00 uur

Tips voor een veilige duik

Bij de meeste nieuwjaarsduiken is toezicht van de reddingsbrigade aanwezig. Het is verstandig om alleen op die plekken te plonzen en niet ergens op een afgelegen strandje. Daarnaast zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om veilig een duik te nemen. Zorg dat je goed voorbereid bent en kom op tijd. Dan heb je even tijd om de locatie te bekijken, zodat je snel in en uit het water kunt.

Doe van tevoren een warming up en duik alleen als je je fit genoeg voelt. Bescherm je tegen de kou door een muts te dragen. Smeer je in met vaseline en als je het erg snel koud krijgt, doe dan een neopreenpak aan. Als je uit het water komt, kun je het beste meteen slippers of schoenen aan doen en een badjas. Niet meteen heel dik aankleden, je lijf moet even de kou eruit kunnen ‘werken’. Daarna een lekker soepje of chocomel om op te warmen. Gelukkig Nieuwjaar!