Bootje varen

Bootje varen

Bootje varen

In Zeeland zijn er tal van mogelijkheden om de zee te bevaren. Zo ook in Zeeuws-Vlaanderen. Maar wat je misschien niet wist, is dat er naast de zee ook een aantal wateren zijn waarop je jezelf goed kunt vermaken. De Badkoerier redactie zet de leukste uitjes op het water voor je op een rijtje.

Bin-d’r-biena
Met zeilboot Bin-d’r-biena (dialect voor ‘we zijn er bijna’) kun je tochten maken op de Westerschelde, Noordzee of voor de Belgische kust. Zonnebaden, zelf sturen, genieten van de omgeving of een stevige pot zeilen voor de meer ervaren zeilers, het is allemaal mogelijk. Ook een dagje vissen is een optie.
Breskens | bindrbiena.nl

Knokke Boat
Van een rustig boottochtje om zeehondjes te spotten tot het trotseren van de golven met wavekarting. Knokke Boat biedt activiteiten op maat. Ook kun je hier een boot huren, met of zonder schipper.
Cadzand | knokkeboat.be

Waterfietsen op de Damse Vaart
Beleef Sluis vanaf het water. Op het gemakje en met een prachtig zicht op de Damse Vaart fiets je tussen de watervogels. Zolang het niet regent of stormt kun je hier elke dag een waterfiets huren.
Sluis | sluiswaterfietsen.nl

De Festijn
Op zoek naar zeehondjes op de Westerschelde. Je krijgt tijdens de tocht o.a. uitleg over de natuur, de scheepvaart, de Westerschelde en de visserij. Aan boord is er een kantine voor een drankje en een kleine versnapering.
Breskens | defestijn.nl

Kanoën op de Zwartegatschekreek
Ontdek Zeeuws-Vlaanderen vanuit een kano. Je vaart tussen de weilanden en natuurgebieden door, soms moet je wel even bukken om onder die ene brug door te kunnen varen.
Groede | buitengewoon.eu

Trawler Revenant
Vanuit de haven van Breskens vaar je via natuurgebied De Hooge Platen naar het Oosten. De schipper kan je heel wat vertellen over de rijke geschiedenis van het water. Tijdens het ankeren vlakbij een van de zandplaten proef je plaatselijke culinaire specialiteiten, gemaakt onder de hoede van een chef met sterrenervaring.
Breskens | dupre.be

Varen op de Braakmankreek
Huur een motorboot en verken de Braakmankreek. Ooit was deze kreek een echte zeearm, maar nu is de Braakman grotendeels verzand en omgetoverd tot een prachtig natuurgebied.
Hoek | jachthavenmarinabeach.nl

 

 

Bootje varen
Bootje varen
Bootje varen
Bootje varen
Bootje varen
Bootje varen