Drie stappen om te relaxen

Stap 1: Naar buiten

Genoeg te wandelen en te fietsen hier op Schouwen-Duiveland. De afwisseling in het landschap biedt je bij alle weertypen een plek om eropuit te gaan. Heerlijk uitwaaien aan het brede strand van Nieuw-Haamstede of Renesse of juist beschut wandelen in het bos van Westenschouwen. Een rondje door de polder? Ook dat kan. Ga bijvoorbeeld eens naar het Dijkwater bij Dreischor of neem een kijkje bij Plan Tureluur bij Kerkwerve. Stevige stappers aan en gaan. O ja, en een paar laarzen in de auto mee voor drassige ondergronden.

Stap 1 Naar buiten Genoeg te wandelen en te fietsen hier op Schouwen-Duiveland. De afwisseling in het landschap biedt je bij alle weertypen een plek om eropuit te gaan. Heerlijk uitwaaien aan het brede strand van Nieuw-Haamstede of Renesse of juist beschut wandelen in het bos van Westenschouwen. Een rondje door de polder? Ook dat kan. Ga bijvoorbeeld eens naar het Dijkwater bij Dreischor of neem een kijkje bij Plan Tureluur bij Kerkwerve. Stevige stappers aan en gaan. O ja, en een paar laarzen in de auto me

Stap 2: Saunaatje pakken

Als je dan lichaamsbeweging hebt gehad en frisse wangen hebt van de buitenlucht, is een rondje sauna ook heerlijk. En heel gezond. Schouwen-Duiveland heeft geen grootschalig wellnesscentrum, maar wel veel kleinere locaties waar je kunt genieten van de sauna. Zo hebben Grand Hotel Ter Duin en Strandhotel Haamstede in Burgh-Haamstede allebei een heerlijke wellnessruimte. In Renesse heb helemaal veel keuze: Strandpark de Zeeuwse Kust, Badhotel Renesse en Hotel en Congrescentrum de Zeeuwse stromen hebben alle drie een zwembad en een of meerdere sauna’s.

welness-sauna

stap 3

Stap 3: Ontspannen massage nemen

Wil je dan vervolgens helemaal zen worden, dan mag een massage niet ontbreken. De locaties die we noemden met een sauna, hebben vaak ook de mogelijkheid om een massage te boeken. Maar je kunt natuurlijk ook langs bij een van de kleine salons. Bij Sandra van A Perfect Touch in Burgh bijvoorbeeld. Bij André van The Hot Stone in Renesse of bij Frans van Massagepraktijk van der Meij in Dreischor. Na zo’n dag moet je vervolgens toch wel heerlijk slapen!

stap 3 massage