Kerst- en feestdagenvoorstellingen

Sonja Barentsen
Kerst

Tijdens de donkere dagen voor en rond Kerst worden er weer heel veel voorstellingen in Zeeland neergezet waar je een heerlijk warm winters gevoel bij krijgt. Kerstliederen, kerstballet, leuke kindervoorstellingen… er is voor elk wat wils!

8 december: Goes geeft thuis
Muziek en mooie voorstellingen horen bij de decembermaand. Goede doelen ook. Dat gaat bij deze benefietavond voor het kinderopvangnetwerk van Amecet hand in hand. Daarnaast: veel verschillende muziek, een grote rol voor de Goese troubadour Theo van Teijlingen en gasten uit Oeganda.
Theater de Mythe, Bleekveld 1 - Goes
zeelandtheaters.nl

9 december: Weihnachtsoratorium door Dutch Baroque
Bach schreef zes cantates die in zijn tijd in de periode van Kerst t/m Driekoningen afzonderlijk werden uitgevoerd. Nu worden ze allemaal ten gehore gebracht in de sfeervolle Sint Jacobskerk.
Sint Jacobskerk, Oude Markt 2 - Vlissingen
dutchbaroque.nl

9 december: Celtic Steps
Liefhebbers van Ierse folk, Kerst én traditionele dans, kunnen hun hart ophalen bij deze grootse Ierse dans- en muziekshow met tien dansers en zes musici. De show wordt gebracht door het befaamde Ierse Riverdance gezelschap Celtic Steps. Met bekende Ierse traditionals en sfeervolle kerstnummers.
Stadsschouwburg, Molenwater 99 - Middelburg
zeelandtheaters.nl  

10 december: Weihnachtsoratorium door Koninklijke Oratorium Vereniging Middelburg
Vier van de zes cantates die Bach schreef voor de feestelijke periode van Kerst t/m Driekoningen worden onder bezielende leiding van dirigent Pim Overduin ten gehore gebracht.
Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14 - Middelburg
zeeuwseconcertzaal.nl

10 december: Advent Zangavond
De Raad van Kerken organiseert een Advent Zangavond met medewerking van verschillende koren uit Vlissingen. Je mag komen luisteren, maar ook meezingen. Entree is gratis.
Sint Jacobskerk, Oude Markt 2 - Vlissingen
sintjacobskerk.nl

10, 11, 17 en 18 december: Kerstpaleis monumentale stadhuis Goes
Aan de Grote markt, in het monumentale stadhuis van Goes, word je in het Kerstpaleis verrast door allerlei verschillende optredens en veel muziek. Je wordt als publiek door vijf verschillende ruimtes geleid waar steeds een ander kerstoptreden plaatsvindt. Gratis entree.
Oude Stadhuis Goes, Lange Kerkstraat 1
goesisgoes.nl

16, 17, 20, 21, 23, 24 december: Sing Along XMas met liveband
Lekker meezingen met de beste Kersthits in de Oostkerk! Een heerlijke manier om in de kerststemming komen. Trek vooral je mooiste kerstoutfit aan en maak er een feestje van!
Oostkerk, Oostkerkplein 1 - Middelburg
deoostkerk.nl

17 december: Kruimeltje – de familiemusical
Een echte feelgood familiemusical en een hartverwarmend verhaal over een jongetje dat op zoek gaat naar zijn familie en zijn plek in de wereld. Laat je (samen met de kinderen) meeslepen door een musical vol vriendschap, avontuur, leuke liedjes en het volgen van je dromen.
Stadsschouwburg, Molenwater 99 - Middelburg
zeelandtheaters.nl

17 december: Kerstconcert Zeeuws Byzantijns koor Srétenieje
Dit is een van de weinige Nederlandse koren die Russisch Orthodoxe kerkmuziek brengt. Een buitenkansje om ze in deze fraaie kerk in actie te zien.
Sint Jacobskerk, Oude Markt 2 - Vlissingen
sintjacobskerk.nl

18 december: Cantiones Natalitiæ
Heerlijke oude kerstliederen uit Vlaanderen die het hart verwarmen en herinneringen naar boven halen. Met liefde gebracht door de zangers en instrumentalisten van Camerata Trajectina.
Oostkerk, Oostkerkplein 1 - Middelburg
zeeuwseconcertzaal.nl

18 december: Nine Lessons and Carols
Dit is een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt. Negen korte lezingen van Bijbelverhalen (de lessons) worden afgewisseld met het zingen van carols, liederen en koormuziek.
Sint Jacobskerk, Oude Markt 2 - Vlissingen
sintjacobskerk.nl

20 december: Irish Christmas
Als de Ieren kerst vieren, kan dat alleen maar uitmonden in een onvergetelijk muzikaal feest. Laat dat maar aan Fergal Ó Murchú over. De grootmeester van de traditionele Ierse muziek brengt deze avond de grote kerstfavorieten zoals Silent Night, maar ook songs in het Gaelic.
Theater de Mythe, Bleekveld 1 - Goes
zeelandtheaters.nl

20 december: Choir of Claire College
Het Choir of Claire College uit Cambridge wordt gezien als één van werelds beste University Choirs. Na drie jaar afwezigheid zijn ze weer terug in Vlissingen met een boeiend programma met natuurlijk ook traditionele Christmas Carols.
Sint Jacobskerk, Oude Markt 2 - Vlissingen
muziekpodiumzeeland.nl

22 december: Christmas with Anúna
Het internationaal befaamde koor Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen. Met hun engelengezang en Gregoriaanse gezangen brengen ze je in vervoering. Dat doen ze voor in de kerk, maar ook lopen ze regelmatig door de gangpaden waardoor je door hun gezang omgeven bent.
Sint Jacobskerk, Oude Markt 2 - Vlissingen
sintjacobskerk.nl

23 december: Jingle Bells Sing Along met Grandpa Nick Sessieband
In Vlissingen wordt er rond Kerst al jaren een gigantisch meezingfeest georganiseerd. Dit keer kun je terecht in de gezellige Warme Wintertent. Het leuke van deze avond is dat bijna iedereen verkleed komt (overal zie je foute kersttruien en hertengeweidiademen) en dat er flink vals kan worden meegezongen. De muziek van de Grandpa Nick Sessieband staat als een huis, dus daar merk je helemaal niks van.
Warme Wintertent, Bellamypark - Vlissingen
vlissingenwonderstad.nl  

7 januari: Nieuwjaarsconcert Ruud Hermans & The MVP’s
Ruud Hermans is een vaste en gewaardeerde gast in het sympathieke, kleinschalige theater de Wegwijzer dus dan weet je dat het muzikaal goed zit wanneer hij een Nieuwjaarsconcert samenstelt en met zijn vaste muzikanten op komt treden.
Theater de Wegwijzer, Molenweg 25 - Nieuw- en Sint Joosland
theaterdewegwijzer.nl