Bluesfestival Kwadendamme

Bluesfestival
Bluesfestival Kwadendamme
26.00
13 mei - 14 mei 2022

Kwadendamme
Nederland

Het festival pakt dit jaar uit met maar liefst 18 nationale/internationale bands.

Op vrijdagmiddag 13 mei zal Burgemeester Dijksterhuis het 28e Bluesfestival officieel openen.

De Zeeuwse bluesrockers van THE REMEDY zal de eerste band zijn die het publiek opmaakt voor een lange dag live muziek.

Uit Spanje staan THE BLUE STOMPERS JUMP REVIEW daarna klaar om het feest voort te zetten met hun uitstekende west-coast swing blues.

BOOGIE BEAST uit Belgie gaan de bezoekers trakteren met hun mix van Blues en super vette Boogie en presenteren hier hun nieuwe CD ‘Love me Some’.

De jonge band HARLEM LAKE met hun mix van stevige blues-rock met een vleugje soul zal laten zien dat de jeugd de toekomst heeft in “Bluesland” en speelt oa begin Juni op de European Blues Challenge in Zweden.

Al meer dan 30 jaar bestaat de Duitse B.B. & THE BLUES SHACKS en spelen door heel Europa hun fifties Rhythm & Blues. Stilstaan is voor het publiek geen optie.

De Australische internationaal vermaarde bluesgitarist ROB TOGNONI ook wel “The Tasmanian Devil” genoemd, komt met zijn swingende Bluesrock het publiek vermaken.

Als laatste band op vrijdag zal HOOK HERRERA & COUP DE GRACE op het podium verschijnen. De liefhebbers weten genoeg, heerlijke mondharp en snoeiende gitaarsolo’s.

Op de Juke Joint Stage staat ROBERT DUIJF met zijn mix van jaren 30 delta blues, gospel en jaren 60 Brits Amerikaanse folk.

Ook op de Juke Joint Stage: RICHVILLE Dit duo delen niet alleen meer dan 20 jaar podia door heel Europa maar ook hun gepassioneerde liefde voor rauwe, ongepolijste (Delta)blues.

---------------------------

Op Zaterdag 14 Mei gaat het feest gewoon door: Dan openen THE HOOCHIES met hun rauwe, ongepolijste blues die nooit ver van het werk van de Red Devils staat.

De 3 jonge muzikanten van DRY RIVERBED TRIO zijn geen onbekende in het Blues wereldje. Het trio rondom topgitarist Dusty Ciggaar laat zich inspireren door bands uit het gehele spectrum aan old school blues en country.

Dan zijn de heren van AWEK BLUES uit Frankrijk aan de beurt Al twee maal is de band uitgeroepen tot beste bluesband van Frankrijk. Op het befaamde BluesPassions Festival in Cognac werden ze bovendien nog eens overladen met lof en egards en dan ook nog in het bijzonder door mr. BB King himself!

De in Zagreb geboren VANJA SKY is jong, hongerig, getalenteerd en speelt haar blues met passie en agressie. Haar eerste cd Bad Penny is een modern elektrisch bluesalbum met recht voor zijn raap rock & roll en een vleugje Rory Gallagher.

De JUKE JOINTS mogen natuurlijk niet ontbreken. Het vele optreden leverde ook mooie lijst aan namen op met wie ze op festivals stonden: Jan Akkerman, Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, Johnny Copeland, The Paladins, Walter Trout, BB King, George Thorogood, Ten Years After en Bonnie Raitt… Om er maar eens een paar te noemen.

KAT RIGGINS (usa) komt exclusief over uit de States om samen met de band BLUES RIVIVAL te laten zien wat deze Blues Diva in petto heeft. Johan Derksen zag/hoorde haar en hij besloot om haar toe te voegen aan de Theatertour ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’! Maar nu dus op het Kwadendamme Podium !

Als laatste band op het hoofdpodium MALONE SIBUN BAND (usa/uk) De formatie Malone & Sibun wordt alom geprezen als één van de meest opwindende acts, die momenteel in de Britse scene te zien is. Marcus Malone, met zijn prachtige, krachtige stem zingt met overtuiging en Innes Sibun weet te imponeren met verschroeiend en splijtend snarenwerk, dat hij ook nog combineert met geweldig vet slidewerk.

Op zaterdag staan op de Juke Joints Stage: ROSINE BLUEGRASS FAMILY Een nieuwe Zeeuwse Bluegrass band die bestaat uit maar liefst 7 man/vrouw. Ze maken veel gebruik van meerstemmige zang . Het hoge geluid van de mandoline en de klanken van de banjo geven een hoop sfeer.

Ook op de Juke Joint Stage: De Fransman (un homme-orchestre) PHILIPPE MENARD. met gitaar, harp, basdrum, snare, tamboerijn, hi-hat en cimbaal. Philippe speelt en zingt met overvolle energie en een verbazingwekkende oprechtheid waar je je geen zorgen over zult maken. Pak gewoon de groove en ... boogie aan !!!

Het Kwadendamme Bluesfestival is in een grote tent op het voetbalveld.

De tent gaat open op vrijdag 13 Mei om 13.30 uur en

op Zaterdag 14 Mei om 13.00 uur.

 

De kaarten voor het Bluesfestival zijn reeds uitverkocht.