Bunkertocht in Groede Podium

groedepodium
Bunkertocht in Groede Podium
0.00
01 jul - 31 aug 2020

Groede
Nederland

Waar jong en oud tegenwoordig geniet van het (buiten)leven, was Speel- en bunkerpark Groede Podium 75 jaar geleden een plek waar 250 Duitse militairen verbleven.

Tijdens de Bunkertochten die deze zomer, vanaf 9 juli t/m 27 augustus, iedere donderdag plaatsvinden om 10.30 en 11.30u, wordt stilgestaan bij wat zich in het park heeft afgespeeld.

De bunkers van Groede Podium zijn stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog (1939-1945). Groede Podium maakte als Stützpunkt Groede onderdeel uit van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de Europese kust. Tijdens de rondleidingen van circa één uur vertelt een gids (in het Nederlands of Duits) over hoe de 250 Duitse militairen hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gewerkt en geleefd. Een aantal bunkers zijn ook van binnen te bewonderen. Een zaklampje meenemen van thuis maakt de ontdekkingstocht in de bunkers compleet.

Aanmelden: Data, tijden via www.groedepodium.nl. Bij het aanmelden kan de voorkeurstaal aangegeven worden. We vragen ieder rekening te houden met de voorzorgsmaatregelen.

Kosten: Deelname aan de Bunkertocht bedraagt € 3 p.p. voor kinderen tot 13 jaar en € 6 p.p. voor 13 jaar en ouder. Dit is inclusief een consumptie in het Hoofdkwartier, het restaurant van Groede Podium. De tocht gaat door vanaf 15 personen en er kunnen maximaal 20 personen per rondleiding mee.

Park ontdekken: Na de tocht kan ieder het park, de bunkers, speeltoestellen en plekjes waar de dieren leven verder ontdekken. Het is park is bij daglicht, dagelijks vrij toegankelijk. De openingstijden van het Hoofdkwartier zijn te vinden op de website.