Hoofdplaat Zeeuws-Vlaanderen

45e Canadese Bevrijdingsmars Evenement verlopen
Bekijk meer

Deze mars staat weer op het wandelprogramma. De belangrijkste afstand is uiteraard de 33 km lange tocht tussen Hoofdplaat en Knokke. Wie dit wat veel vindt kan ook de “Canada”-sfeer opsnuiven op de kleinere omlopen van 8, 13 en 18 km.

Hoofdplaat - Knokke : 33 km
De wandeling start aan de Westerscheldedijk in Hoofdplaat. Je kan starten tussen 8:00 en 10:00 uur. Om 8:00 uur is er een korte plechtigheid bij het monument. Via de Wilhelminadijk, Oranjedijk, de Steenhovensedijk en de Kaas -en Broodse dijk gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat langs via Zuidzande, de Sluissedijk en de Oudelandsedijk en de Killedijk naar Retranchement. Via de Hickmanbrug (genoemd naar een gesneuvelde Canadese sergeant) trekken de wandelaars de Belgische grens over richting Hazegras, Oosthoek en Knokke. Onderweg is er gratis koffie en thee voor alle deelnemers.

Het inschrijfgeld, € 2, betaal je contant in Hoofdplaat. Je krijgt dan een stempelkaart om bij de controleposten te tonen. De wandeltocht eindigt uiterlijk 18:00 uur op het A. Verweeplein in Knokke. In de tent kan je bijkomen met een pannenkoek en vanzelfsprekend een Belgisch biertje. Voor wandelaars is er een mogelijkheid om de auto in Knokke te zetten en met een bus naar Hoofdplaat gebracht te worden.

Mini-Bevrijdingsmars : 8, 13 en 18 km
De wandelaars op de 8 km wandelen via de Kalfduinen richting Oosthoek. Op het eerste deel van de omloop van 13 en 18 km stappen de deelnemers via Het Zoute tot het natuurreservaat Zwinduinen en -polders. Het laatste stuk van de tocht, richting Oosthoek en aankomst in Knokke wordt samen gewandeld met de deelnemers van de 33 km.

Er kan gestart worden tussen 10.00 en 14.00 uur. Inschrijven en start is op het A. Verweeplein in Knokke.