Cabaret, Theater en meer Evenement verlopen
Bekijk meer

Bij de Houten Kaap valt er ook in oktober en november genoegt te zien en te beleven. Zo is er het Cinekid kinderfilmfestival, een Sinterklaas poppenkastviering en een Ierse avond. Maar, deze maanden draait het vooral om de ‘lach’, want er zijn ook veel cabaretvoorstellingen ingepland. Geniet dus en blijf vooral in deze herfstmaanden niet thuis, want je mist zoveel.....

Cabaret
Lachen of aanzetten tot nadenken. Cabaret heeft altijd een leuke lading én in oktober zijn er twee voorstellingen die het verdienen om uitgelicht te worden. Als eerste is dit de jubileumvoorstelling ‘Hoe goed wil je het hebben’ van Andermans Veren op zaterdag 26 oktober om 20:30 uur. Dit viertal brengt vakmanschap, muzikaliteit, frisse arrangementen, schitterende duetten en a capella stukken. Ook een gave cabaretvoorstelling is ‘Paasbest’ van Max van den Burg. Hij heeft het tempo er flink inzitten tijdens zijn voorstelling op zaterdag 23 november. In sneltreinvaart passeren de (goed) foute types, kleurrijke verhalen en gekke muziekjes elkaar. Max weet als geen ander hoe hij dynamisch, fantasievol, muzikaal en bovenal hilarisch kan zijn!

Cinekid kinderfilmfestival
Cinekid on tour komt langs de Houten Kaap. Bij dit kinderfilmfestival worden vier films vertoont, te weten: Animaatjes, Kapitein Morten en de Spinnenkoningin, Zooks en Wallay. Kijk voor de tijden en meer informatie over elke afzonderlijke film op: www. houtenkaap.nl/cinekid.
Sinterklaas Zaterdag 30 november komen Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek in theater de Houten Kaap. Ook kunnen kinderen op die dag pepernoten leren bakken in Restaurant Bij Marc en is daar een Sinterklaasontbijt. Een spannende poppenkastvoorstelling ‘Piet redt het Sinterklaasfeest’ door Max Verstappen sluit hier om 11:00 uur op aan.

IER & BIER Festival
Het IER & BIER Festival voor volwassenen is op 5 oktober. Het theater zal deze avond in Ierse sferen zijn en vanaf 16:00 uur is er een bierproeverij met diverse speciaalbieren. De Ierse avond wordt muzikaal omlijst door optredens van folkzangeres & singer/songwriter Clementine Volker uit Goedereede en de uit Duitsland afkomstige band Tone Fish: tone-fish.com. Tickets voor het feest en de bierproeverijk kosten € 10,-. Een combiticket voor een smakelijke herfst BBQ en de bierproeverij kost € 25,-. Bekijk het hele programma van de Houten Kaap via: www.houtenkaap.nl