Een kijkje nemen binnen de poorten van het Abdijcomplex Middelburg Evenement verlopen
Bekijk meer

Benieuwd naar hoe de monniken vroeger leefden en wat hun bezighield? Kom dan eens naar het Abdijcomplex Middelburg en doe de rondleiding!

In samenwerking met het Zeeuws Museum organiseert VVV Zeeland iedere donderdag van 4 juni t/m 24 september 2015 een rondleiding door het Abdijcomplex in Middelburg. Deze start om 11.15 uur bij de balie van het Zeeuws Museum en zal ongeveer anderhalf uur duren. 

 

Wat u zoal kunt verwachten tijdens deze rondleiding zijn een kijkje in de Statenzaal, wandelen door de eeuwenoude Kloostergangen naar de idyllische kruidentuin en het betreden van de crypte in de kelder samen met de drie aaneengesloten kerken die onderdeel zijn van het complex. Wat natuurlijk niet mag missen tijdens deze rondleiding zijn de topstukken van het Zeeuws Museum, namelijk de Zeeuwse wandtapijten die een stukje geschiedenis vertellen over de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog. 

 

Prijs rondleiding: 8 euro voor volwassenen (inclusief voucher voor 2 euro korting voor een bezoek aan het Zeeuws Museum en een Voucher voor 10% korting op het assortiment van het Zeeuws Museumcafe) en 4 euro voor kinderen t/m 18 jaar (kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum).

 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV's in Zeeland en voorafgaand aan de rondleiding bij de balie van het Zeeuws Museum. De balie is geopend vanaf 11.00 uur en Vol = Vol!

Tags: