Excursies Staatsbosbeheer Evenement verlopen
Bekijk meer

Herfst! De tijd van het jaar om lekker het bos in te gaan. Kijk je mee wat er allemaal te doen is?

Paddenstoelenexcursie Boswachterij en Gadra
Ga je mee paddenstoelen speuren? In deze tijd van het jaar ploppen overal de paddenstoelen uit de grond. Er zijn bijzondere soorten paddenstoelen te vinden. Het kan lastig zijn, maar als je op pad gaat met een deskundige gids weet je zeker dat je er een heleboel zult zien. Welkom in de mysterieuze wereld van de paddenstoelen! De paddenstoelenexcursie kun je op twee locaties doen: in de Boswachterij op 13, 19 en 27 oktober en in het Gadrabos op 14 en 21 oktober, altijd om 13.30 uur. Deelname: € 5,00 per persoon, € 2,50 voor een kind t/m 12 jaar.

Excursie Speuren naar Groot Wild
In de Boswachterij van Westerschouwen leven verschillende dieren. Zo ook de Damherten en de Ree. Met een gids kun je op vrijdag 18 en 25 oktober op pad om dit groot wild te spotten. Een verrekijker is een echte aanrader bij deze excursie. Tijd: 18.00 uur. Deelname: € 5,00 per persoon, € 2,50 voor een kind t/m 12 jaar. Verzamelen bij de fietsenstalling bij de betonnen uitkijktoren. Parkeren doe je gemakkelijk op parkeerplaats het Groene Duin, dan loop je in 10 minuten naar de fietsenstalling over het betonnen pad.

Struinen door de Meeuwenduinen
In de Meeuwenduin kun je niet altijd vrij toegankelijk wandelen. Het is wel een heel bijzondere plek, waar het stuivende duin haar vele gezichten laat zien. De gids neemt je mee op een tocht over duintoppen,
door duinvalleien, bemoste hellingen en langs magnifieke zandverstuivingen. In de Meeuwenduinen stuift op sommige plekken het zand nog zoals honderd jaar geleden. Op zaterdag 12 en 20 oktober kun je deze excursie doen. Leeftijd vanaf 10 jaar. Tijd: 13.30 uur. Deelname: € 5,00 per persoon, € 2,50 voor een kind t/m 12 jaar. Verzamelen bij de fietsenstalling bij de betonnen uitkijktoren. Parkeren doe je gemakkelijk op parkeerplaats het Groene Duin, dan loop je in 10 minuten naar de fietsenstalling over het betonnen pad.

Schemerwandeling in het bos van Westenschouwen
Op 15 en 22 oktober om 16.00 uur, kun je een schemerwandeling maken met de boswachter. Best een beetje spannend als het langzaam donkerder wordt. Het wordt stiller en veel dieren in het bos komen dan tot leven. Damherten en reeën komen tevoorschijn. Vleermuizen worden actief en je hoort
allerlei bosgeluiden. Onderweg vertelt de boswachter je er alles over en laat je zien waar je op moet letten om de dieren op het spoor te komen. Vertrek bij de Excursieschuur in de Boswachterij. Deelname: € 5,00 per persoon, € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Voor alle excursies van Staatsbosbeheer moet je even aanmelden. Ze zijn te boeken via www.staatsbosbeheer.nl/schouwenduiveland, kies activiteiten.