Expositie 'DE KRACHT VAN WATERVERF' GalleryMaritime Evenement verlopen
Bekijk meer

Voor zijn expositie DE KRACHT VAN WATERVERF doorkruiste Johan Meeske Zeeland met zijn ‘mobile atelier’ en schilderde EN PLEIN AIR de voor hem aantrekkelijke vergezichten aan de kust.

Johan Meeske exposeert nog tot 31 juli a.s. in GalleryMaritime Colijnsplaat. Als kunstenaar voldoet hij niet aan de klassieke kenmerken van aquarellisten. Want hij werkt altijd op locatie, op groot formaat papier -Nat op NAT- en krachtig expressionistisch. Hij heeft zelfs geen atelier omdat elk waterlandschap hem de ruimte biedt om te werken. Zijn onderwerpen vindt hij aan de kust en brede rivieroevers. Vooral het wassende water is zijn inspiratiebron. Hij weet het wit van zijn papier te benutten.


 Op zijn aquarellen is geen mens of bebouwing te bespeuren, hooguit een ijzeren spoorbrug of wat kalligrafisch neergezette masten. De wind waait door zijn waterlandschappen. Voor deze expositie waren o.a. het Haventje van Kats en de Oesterput Yerseke zijn atelier, voor de overige herkenbare Zeeuwse plaatsen is de expositie aan Voorstraat 45 Colijnsplaat een aanrader. Alle dagen te bezichtigen van 12.00-17.00 en/of op afspraak (woensdag = maritieme leestafel met gratis koffie). T. 06 22591452