Colijnsplaat Walcheren/Bevelanden

Expositie 'Waar de zee zilt is' GalleryMaritime Evenement verlopen
Bekijk meer

De maand augustus organiseert GalleryMaritime "Waar de zee zilt is" en pakt uit met drie illustere exposanten waaronder Ludo van Well, Robbert Das en Marc Langer.

Ludo van Well; zijn beeldtaal laat zich lezen als metaforen van illusoire maritieme creaties. Authentieke vormen van een jacht of schip verandert Van Well in een sculptuur met een humoristische twist. Het materiaal is daarbij leidend. Onder Van Well’s handen ontstaat soms een beeld dat een sterke relatie lijkt te hebben met de oude wereld. Door de materie voor een sculptuur te combineren met tegengesteld materiaal krijgt de vormtechniek zowel anciene als eigentijdse uitstraling. Ludo’s drijfveren zijn voorbeeld daarvan; twee schrijfveren uit vroeger
tijd, vormen een modern schip in eigentijdse vorm.

Robbert Das is als tweede exposant een bijzondere gast. Hij verwierf wereldwijd naam en faam in de watersportwereld met zijn unieke aquarel/pentekeningen in 3D. Vele watersporters herinneren zich nog de centerfold tekeningen van wereldberoemde zeiljachten in de Waterkampioen. Eind 2018 lukte het de galerie om het levenswerk van deze negentigjarige kunstenaar op te laten nemen in het register van Maritiem Erfgoed van Het Scheepvaart Museum Amsterdam. Als benefiet voert de Galerie een exclusieve expositie van zijn originele tekeningen en het boek Ocean Pioneers met Robbert’s tekeningen en spannende verhalen over de allereerste zeezeilers die vanaf 1860 in hun eentje en zonder GPS de wereld omzeilden in eigengebouwde, krakkemikkige bootjes.

Als derde exposant is de, in recensies getipte ‘nieuwe belofte’ Marc Langer.  Hij is een van de Nederlandse Zeeschilders en volgde zijn opleiding aan de Vrije Academie te Den Haag. Zijn werk is superrealistisch, met een zekere neiging naar het surrealisme. Zijn, in acryl opgezette verbeelding, doet denken aan “fotografisch geregistreerde werkelijkheid”. Maar wie zijn werk even bestudeerd zal verrast zijn te zien hoe Marc een loopje neemt met de werkelijkheid en een verrassende kijk geeft op ‘hoe realisme zich met nostalgische beelden tot elkaar kunnen verhouden”.

De expositie in Colijnsplaat is van 1 augustus t.m.31 augustus 2019, Voorstraat 45. Parkeren
en entree zijn gratis. Dagelijks open van 12.00-17.00 en/of op afspraak (ook voor groepen).
Tel. 06 22591452