Colijnsplaat Schouwen Duiveland

Expositie ZILTE ZEE in GalleryMaritime Evenement verlopen
Bekijk meer

In GalleryMaritime te Colijnsplaat worden in de maanden november en december 2018 kunstwerken tentoon gesteld die een ongebruikelijke zienswijze geven op de verbeelding van ons waterlandschap.

Kunstwerken met een ‘buitenlands tintje’.

De expositie Zilte Zee toont het werk dat oer-Nederlands is, want het is: ‘Made in Holland’, maar dan gecreëerd door zes Chinese kunstenaars. Door de ogen van deze kunstenaars krijgt wat er in, op en aan het water te zien is, een bijzondere dimensie.

De verschillende internationale kunstuitwisselingen van GalleryMaritime stellen haar in de gelegenheid om deze ‘andere kijk’ op de Zilte Zee onder de aandacht te brengen.

Het bijzondere gebruik van doek, schildermaterialen en de techniek van ‘de een penseel streek’ en borstelpentechniek komen uit de Chinese traditie en laten zien wat de kunstenaar nog meer kan doen met olieverf op canvas, gitzwarte dikke inkt op rijstpapier en een harige penseel in de ‘four treasures’ schildertechniek.

De kunststijlen en technieken in deze expositie hebben een bandbreedte van zeer abstract tot puur realisme en fijnschilderwerk.

In de galerie liggen catalogi met het werk en de beschrijvingen van de rondreis die de zes kunstenaars door ons land maakten en hen inspireerden om het Nederlands waterlandschap vanuit hun gezichtspunt te verbeelden.

GalleryMaritime Voorstraat 45, Colijnsplaat
Open van woensdag t.m. zaterdag van 12.00-18.00 uur.
Gratis entree. En, elke woensdag de maritieme leestafel met gratis koffie.

Ook op afspraak tel.0622591452 of info AT gallerymaritime DOT nl